Rytířky vynulovaly Panthers a sedmi góly oslavily zisk tří bodů

22. ledna 2018, Michal Dannhofer

Brankářka Nikola Příleská se blýskla čistým kontem!

Vítkovické rytířky zvládly s grácií anglický týden zakončený výjezdem k Panthers Praha, dosavadní extraligové štice, která si již téměř na 100% zajistila play off a hlavně umí potrápit favority, jako například Ivanti Tigers. Rytířky ale v Praze zvítězily 7:0 a spolu s výhrami nad Bohemians a Chodovem tak zkompletovaly pražský hattrick.

Pražský celek možná leckoho překvapil, když nenasadil do brány Kristýnu Horňákovou, ale Marii Topolovou, nicméně je třeba objektivně říci, že také náhradní brankářka podala skvělý výkon. Dokonce pomohla Panthers přežít úvodní oslabení, inkasovala až po deseti minutách, když se prosadila Martináková.

Vítkovice měly nadále územní a střeleckou převahu, za což byly odměněny do první sirény ještě jednou: přečíslení využila Veronika Enenkelová.

Panthers předvedly aktivní vstup do druhé části a prověřily pozornou Příleskou, vzápětí ale skórovala Husková. Před polovinou zápasu přežily Vítkovice oslabení, aby sama vyloučená kapitánka Ferenčíková v 32. minutě upravila na 4:0.

Následovalo zhruba šestnáct minut bez vstřelené branky. Poté se prosadila Michaela Šponiarová a hned po ní také vracející se Anna Niemcová. Brankový účet zápasu pak druhou brankou v utkání uzavřela Natálie Martináková.

Vítkovice tak odjely z Prahy se ziskem tří bodů, k duhu může jít rytířkám rovněž návrat Anny Niemcové a čisté konto Nikoly Příleské.

Panthers Praha - 1. SC TEMPISH Vítkovice 0:7
branky: 10. Natálie Martináková, 19. Veronika Enenkelová, 25. Barbora Husková, 32. Denisa Ferenčíková, 49. Michaela Šponiarová, 52. Anna Niemcová, 57. Natálie Martináková; rozhodčí: Kateřina Hátlová - Lenka Jansová; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 201; zásahy brankářů: Marie Topolová 34 - Nikola Příleská 10; po třetinách:0:2, 0:2, 0:3;

Jan Tůma (Panthers Praha): „ Dnešní soupeř byl nad naše síly. Na druhou stranu nám ale ukázal naše slabiny na kterých musíme do budoucna důkladně zapracovat. Děkujeme soupeři za zápas! “

Richard Urban (1. SC TEMPISH Vítkovice): „Na užším hřišti se nám hůř kombinovalo, holky dělaly spoustu individuálních chyb hlavně na začátku, ale postupem času jim povrch seděl víc a víc. Dle mého jsme zaslouženě vyhráli, děkuji soupeřům za zápas a divákům za atmosféru“