Obrovské drama nakonec se třemi body pro Vítkovice!

29. ledna 2018, redakce

V neděli podvečer nastoupily Vítkovice na Dubině proti FBŠ Bohemians Praha. Na vítězství se notně nadřely, nakonec slavily výhru 8:7...

Vítkovicím se nepovedl vstup do zápasu, kdy hned ve druhé minutě inkasovali z hole Cabejška. Na vyrovnání čekali domácí do 10.minuty, kdy se do brejku dostali Besta s Bräuerem, druhý jmenovaný se nemýlil a vyrovnal na 1:1. Ve 12. minutě kombinovali domácí na polovin soupeře, ale Palatínus šel do brejku a přízemní střelou vrátil vedení opět na stranu hostů. Do šaten se šlo ale za nerozhodného stavu 2:2, když se o slovo přihlásil Josef Rýpar, který výběhem z rohu prostřelil Kotoučka.

Do druhé třetiny opět rytíři nevstoupili moc dobře, když po 40 sekundách inkasovali. Ve 22. minutě šla Bohemka do trháku, když Krbec zvýšil na 2:4. Netrvalo ale dlouho a Vítkovice snížili zásluhou Firdy na 3:4. Lukáš Hájek si vybral správnou chvíli, když ve 33. minutě srovnal a o minutu později zvyšoval na 5:4. Ve 37. minutě přidal svůj druhý gól v zápase Marek Bräuer a přidal pojistku do šatny.

Celou 3.třetinu se dotahovalo a přetahovalo o 3 body. Ve 45. minutě snížil na rozdíl jedné branky Kindl 6:5. 46. minuta a opět Cabejšek a minutu po Cabejškovi Šárka zvyšoval na 6:7 pro Bohemians, ale to bylo ze strany Bohemians vše. V 54. minutě srovnal Ondřej Firda a celou přestřelku ukončil v 59. minutě kapitán Tomáš Sladký.

Komentář trenéra Pavla Bruse: Po sérií dobrých výsledku přišel útlum. V kombinaci s výborně hrajícím soupeřem z toho dnes byl dramatický zápas. Velmi pozitivně vnímám úžasný morál v druhé části třetí třetiny. Do play-off perfektní příprava. Děkujeme soupeři za zápas a přejeme bezproblémovou cestu domů.


Sestřih gólů na našem youtube kanále:https://www.youtube.com/watch?v=F9oMGGpwXiw&feature=youtu.be


1. SC TEMPISH Vítkovice - FbŠ Bohemians 8:7

Branky:10. Marek Bräuer, 19. Josef Rýpar, 25. Ondřej Firda, 34. Lukáš Hájek, 35. Lukáš Hájek, 37. Marek Bräuer, 55. Jakub Hubálek, 59. Tomáš Sladký - 2. Daniel Cabejšek, 14. Antonín Palatínus, 21. David Šimek, 23. Kryštof Krbec, 45. Tomáš Kindl, 47. Daniel Cabejšek, 47. Jakub Šárka; rozhodčí: Lukáš Svrček - Radim Waliczko;vyloučení:1:0;využití:0:0;diváků:252;zásahy brankářů:Petr Gurkovský 19 - Michal Kotouček 23;po třetinách:2:2, 4:2, 2:3.

Příští zápas mužů přijde na řadu až po reprezentační přestávce. Vítkovice se v něm utkají v přímém souboji o první příčku s Chodovem!
V rámci projektu vývozu Superligy do "florbalových periferií" se tento velice atraktivní duel uskuteční v Zubří u Rožnova pod Radhoštěm v nově zrekonstruované sportovní hale v neděli 11.2.2018 od 18:00!