Ženy utrpěly debakl v domácím zápase s Libercem

22. ledna 2007, Dita Ondrejková

Po sérii domácích výher nad favority přišla facka od úřadujících mistryň z Liberce. Hostující jednoznačně ovládly Dubinu a odvezly si vítězství 9:1.

    Domácí družstvo Vítkovic na hřišti přivítaly Liberecké, které v dohrávce minulého kola utrpěly ostudný debakl od FBŠ Bohemians Praha. Z čehož si vzaly ponaučení a do Ostravy si přijely pro body.

    Tento úkol jim usnadnila spící Vítkovická obrana. Několik gólů padlo po vyložených hrubkách zadních řad. V první třetině kapitulovala domácí brankářka celkem 4 krát. Do očí bijící byly volné Liberecké hráčky za Ostravskou obranou. Ty pak zužitkovaly křižné přihrávky ze středu pole.

    Druhá třetina při pohledu na zápis nevypadala tak zle jako ve skutečnosti. Přesto tři góly v domácí brance hovořily o naprostém selhání. Pokud Děkanka měla problém proti Vítkovicím skórovat, tak Liberec našel lék. Těžko říct, zda si domácí před zápasem nedaly černou pásku přes oči, nebo prostě jen podcenily několikanásobné mistryně republiky.

Světlou chvilkou byl Šrámkovou chycený nájezd, když domácí Niemcová nedovoleně zabránila Liberecké hráčce skórovat.

    Třetí třetina byla už jen formálně dohrávaným utkáním extraligy žen. Spokojené Liberecké dokázaly přesto ještě dvakrát propasírovat míček za záda Šrámkové. Čestnou trefu zaznamenala Začalová, která tak podtrhla jediný vyčnívající výkon z pohledu domácích.

    Liberec si z Ostravského hřiště odvezl výhru se slušným skóre 9:1 a Vítkovické si musí vzít ponaučení do budoucích kol, ve kterých by už neměly ztratit ani bod. Pokud tedy myslí na vyšší příčky… 

 

 

Dita Ondrejková