Rozhovor s Markem Bräuerem: "Playoff je to o tom, kdo udělá méně chyb!"

27. února 2018, redakce

Těsně před začátkem vyřazovací části přinášíme rozhovor s pracovitým křídlem mužského áčka, agilním Markem Bräuerem...

Ahoj Marku, na začátek bych tě chtěl poprosit o to, abys nějak z pohledu týmového i osobního zhodnotil základní část, která už je téměř u svého konce.

Ahoj, základní část hodnotím zároveň pozitivně i negativně. Zvládli jsme těžká utkání s Mladou Boleslaví a dalšími týmy, ale zároveň jsme nezvládli ani jeden zápas s Chodovem. Tato utkání, ale také ztráty bodů s Pardubicemi, Bohemkou nebo Otrokovicemi nás pravděpodobně stály první místo v základní části a velkou výhodu do playoff. Co se týká osobních výkonů, tak doufám, že právě s blížícím se playoff budou lepší a lepší, než byly v základní části, neboť to nebylo úplně ono.


Vyřazovací část je tedy za dveřmi. Je nějaký soupeř, na kterého bys v její první fázi chtěl narazit a proč?

Osobně bych chtěl určitě narazit na Otrokovice, a to hned z několika důvodů. Zaprvé bychom nemuseli nikam daleko cestovat. A zadruhé, v Otrokovicích je vždy skvělá atmosféra, která k playoff prostě patří!


A naopak se tě taky zeptám, komu by ses ty osobně radši ve čtvrtfinále vyhnul a z jakého důvodu?

Tatran Střešovice. Kádr jim sice velice omládl, nehrají přesvědčivě a v optimální formě, ale je to Tatran, a to je pořád ten nejúspěšnější český klub. Navíc na jejich malinké domácí hale, Stodole, se může stát cokoliv.


Mohl bys nějak popsat, v čem konkrétně se liší hra v Play-off a v základní části. Jakou hrou si myslíš, že se bude chtít tým v nadcházejících bojích prezentovat?

Je to takové otřepané klišé, ale play-off je opravdu jiná soutěž. Rozhodují detaily, taktická připravenost, fyzická kondice, síla a to nejdůležitější, jak se semkne tým a jestli se hodí do laufu. Základní část je dlouhá a chyby se dají napravit, v playoff je to o tom, kdo těch chyb udělá méně.


Řekl bys nám na závěr, jaké jsou týmové, ale i tvé osobní ambice před vyřazovací částí?

Tak jako každý rok máme ty nejvyšší ambice a to titul. Letos je tento cíl navíc umocněný tím, že Superfinále je v Ostravě! Osobní ambice jsou takové ať co nejvíce pomůžu svými výkony týmu k titulu.


Děkuji ti za rozhovor a přeji hodně štěstí.

Taky díky a zvu všechny ostravské fanoušky na playoff!