Konec dlouhé základní části, PLAYOFF může začít!

05. března 2018, redakce

"Nuda s Brnem", poslední zápas základní části se jen z povinnosti dohrál, Vítkovice vyhrály 5:1.

V neděli odpoledne nastoupili muži k poslednímu utkání základní části Tipsport Superligy proti brněnským Bulldogs. K zápasu přihlíželo celkem 114 diváků, kteří mohli vidět 6 branek, 6 přesilových her a jedno trestné střílení.


Vítkovice hrály od začátku třetiny v klidu s míčkem na svých čepelích. V první třetině se trefil pouze Adam Delong po nahrávce Tokoše. V 15. minutě byli vyloučeni David Sládeček a Martin Tokoš za hrubost. Po první třetině stav 1:0 pro domácí.

Na začátku druhé třetiny si připsal výborné zákroky Lukáš Souček. Druhou branku přidal Josef Rýpar, když jednomu z hráčů Brna sjel míček přímo na jeho čepel a Rýpar se střelou na vzdálenější tyč nemýlil. Ve 35. minutě dostal pěti minutový trest Lukáš Hájek za hákování!, ale Vítkovice dlouhé oslabení skvěle ubránili! Stav po druhé třetině 2:0

Třetí dějství otevřel Adam Delong, který si povodil 3 hráče Brna a zakončil. Ve 44. minutě přišlo vyloučení Martina Nehery za vrážení a jelikož byl faul v před brankovém prostoru, tak následovalo trestné střílení. Trestné střílení provedl Václav Černoch, ale nevyzrál na výborně chytajícího Součka. Ve 47. minutě si Vítkovice zahrály přesilovou hru, kterou ale nevyužili. Naopak v 53. minutě snížil brněnský Luděk Ondráček na 3:1. Poslední dva góly padly do prázdné branky. Na 4:1 zvýšil Adam Delong a zkompletoval hattrick. A na 5:1 se trefil povedeným lobem skoro přes celé hřiště Lukáš Hrubý. Konečný stav 5:1.

1. SC TEMPISH Vítkovice - itelligence Bulldogs Brno 5:1

Branky:4. Adam Delong, 27. Josef Rýpar, 42. Adam Delong, 59. Adam Delong, 60. Lukáš Hrubý - 53. Luděk Ondráček; rozhodčí:Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení:3:2+ Lukáš Hájek 5min; využití:0:0; diváků:114; zásahy brankářů:Lukáš Souček 23 - Jan Mazánek 16; po třetinách:1:0, 1:0, 3:1.

Komentář trenéra Pavla Bruse: Perfektní oslabení, dobrá hra 6:5, super Souča. Už se těšíme na play-off. Přeji soupeři hodně štěstí v play-down, doufám, že udrží ligu.



A teď hurá do playoff! Vítkovice se vybraly Tatran Střešovice!

Série šampionů začíná v sobotu 10.3. na Dubině! U TOHO NESMÍŠ CHYBĚT!!!


10.3. 2018 – 1.kolo play-off : 1.SC TEMPISH Vítkovice x Tatran Teka Střešovice - SC Dubina