KB-liga juniorů: Opravné čtvrtfinále se Spartou je po víkendu nerozhodné 1:1!

25. března 2018, Tomáš Sladký

Tato soutěž je opravdovou světovou raritou, po neúspěšném čtvrtfinále A s Chodovem tady máme opravné čtvrtfinále B se Spartou…

V sobotu přijeli Pražené s velkým odhodláním odvézt z Ostravy výhru, to se jim také po dramatické koncovce nakonec podařilo. Atmosféra v hale odpovídala atraktivitě zápasu, tempo se zvýšilo až na konci třetí třetiny, kdy Sparta mohutně dotahovala. Vítkovicím se nakonec nepodařilo slibné vedení o tři branky udržet, vyrovnávací gól padl navíc pouhé dvě vteřiny před koncem! Prodloužení rozhodnutí nepřineslo, o vítězi tak rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté (7:8sn).

Slovo trenéra Tomáše Sladkého: Děkuji, všem moc děkuji za parádní zápas! Náboj, emoce, skvělá atmosféra. Víc superlativ k tomu nemám, ještě jednou děkuji všem! Moc!

1. SC TEMPISH Vítkovice - ACEMA Sparta Praha UNYP 7:8pnbranky:13. Tomáš Hanzlík, 15. Petr West, 17. Tomáš Hanzlík, 21. Ondřej Sidunov, 46. Daniel Filip, 52. Petr Šomodi, 53. Martin Michna - 6. Ivan Pergler, 17. Marek Veselý, 38. Jakub Ucháč, 45. Martin Remeš, 58. Jiří Horák, 60. Jan Kolář, 60. Ivan Pergler, Jan Lang; rozhodčí:Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení:3:0; využití:0:0; diváků:56; zásahy brankářů:Štěpán Zerzoň 30 - Patrik Zítka 30; po třetinách:3:2, 1:1, 3:4, 0:0.

V neděli si i díky časovému posunu junioři přivstali a brzy ráno vyrazili směr Praha k odvetnému utkání. Teoreticky šlo o rozhodující zápas série, podle toho tak vypadal herní pojetí obou týmů. Opatrná hra sice přinesla několik vyložených šancí, pod dvou třetinách se ale skoré zaseklo pouze na 2:1 pro Spartu. Ve třetí části už Vítkovice odvracely konec sezóny! Po bojovném výkonu se podařilo zápas otočit především díky dvěma trefám Jakuba Kocha (4:2).

Komentář trenéra Tomáše Sladkého: Po včerejší nešťastné koncovce zápasu jsme dneska jeli na morál. Sezóna nekončí, těšíme se na další zápas se Spartou.

ACEMA Sparta Praha UNYP - 1. SC TEMPISH Vítkovice 2:4branky:9. Petr Tlapa, 16. Daniel Riley - 28. Ondřej Sidunov, 45. Jakub Koch, 58. Daniel Filip, 60. Jakub Koch; rozhodčí:Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení:2:2; využití:1:0; diváků:26; zásahy brankářů:Patrik Zítka 23 - Denis Jasiok 39; po třetinách:2:0, 0:1, 0:3.


…o postupujícím do „opravného předkola(!) semifinále B“ se rozhodne ve třetím klání ve středu 28.3. od 20:00 opět na Dubině. Stále je tak ve hře celkové třetí místo pro vítěze tohoto netradičního opravného pavouka.