SEMIFINÁLE MUŽŮ: v sérii vedeme 2:0!

03. dubna 2018, redakce

První semifinálový víkend dopadl skvěle! Vítkovice dokonale vyloupily Jižní město, v nadcházejícím víkendu partie pokračuje na Dubině!

V sobotu odpoledne odcestovali muži k prvním semifinálovým zápasům na pražský Chodov. V neděli, v den samotného utkání se ladila taktika a večer se šlo na věc. Vítkovice nevstoupily do zápasu příliš dobře, když po brankách Kašovského a Strachoty prohrávali 2:0. Do přestávky Vítkovice dokázaly srovnat stav na 2:2, když přesilovou hru využil Jakub Hubálek. Druhý vítkovický gól vsítil Adam Delong, který se nejlépe zorientoval v chodovském brankovišti a po nahrávce Martina Tokoše se nemýlil.

Do druhé třetiny vstoupily lépe Vítkovice, když Ladislav Gál nedal šanci Barákovi a poslal Vítkovice do vedení 2:3. Do šaten se šlo opět za nerozhodného stavu 3:3. Chodovský tlak za brankou Součka vyústil až v gól Miloše Tyla.

Třetí třetina byla pro diváky neatraktivnější, když bylo k vidění 5 gólů a 4 vyloučení. Hned po začátku třetiny zvyšoval na 4:3 Tomáš Sýkora. Ve 48. minutě byli vyloučení Josef Rýpar a Martin Koutný po vzájemné strkanici v brankovišti. V 50. minutě si o slovo řekl Lukáš Hájek a srovnal stav na 4:4 a o pět minut později zvyšoval opět Hájek na 4:5. Do dvoubrankového náskoku poslal Vítkovce Marek Bräuer. V 59. minutě ještě Chodov korigoval skóre na 5:6, ale Vítkovice udržely výsledek a zaslouženě ovládly úvodní zápas semifinále.

Komentář k utkání hostujícího trenéra pana Bruse: Dneska hodně ubojovaný zápas. Z naší strany slušné do obrany, ale do útoku umíme hrát lépe. Zítra od nuly a ještě s větším úsilím.

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:6

Branky: 9. Dan Kašovský, 10. Michal Strachota, 40. Miloš Tyl, 44. Tomáš Sýkora, 59. Tom Ondrušek - 15. Jakub Hubálek, 20. Adam Delong, 33. Ladislav Gál, 50. Lukáš Hájek, 55. Lukáš Hájek, 58. Marek Bräuer; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 3: využití: 0:1; diváků: 507; zásahy brankářů: Jan Barák 10 - Lukáš Souček 17; po třetinách: 2:2, 1:1, 2:3.

Do druhého utkání vstoupily mnohem lépe, než do sobotního, když Chodovu nedovolili skoro nic. Tento zápas se dal částečně přirovnat k zápasu v Zubří, kde Chodov vedl v jedem moment 8:0. Vítkovice v zápase jednoznačně dominovaly a na hráčích šlo vidět, že je tento zápas velice baví.

Vítkovický brankostroj odstartoval Lukáš Hrubý, který po nahrávce Bräuera prostřelil Baráka. Na 0:2 zvyšoval Jakub Hubálek, který výstavní střelou skoro roztrhl síťku chodovské branky. A první třetinu uzavřel Martin Tokoš, který střelou téměř z půlky hřiště vymetl pavučiny z Barákovy branky.

Druhá třetiny nepřinesla žádné velké šance. Vítkovice hrály pouze přesilovku, když si Chodov nepohlídal střídání a v jeden moment jich bylo na hřišti sedm.

Do třetí třetiny vstoupili jako hurikán, když ve 25. sekundě třetí třetiny zvyšoval už na 0:4 Lukáš Řezanina. V 8. minutě poprvé inkasoval Lukáš Souček, když ho prostřelil Tomáš Sýkora, ale Vítkovice se nenechaly nějak rozhodit a nadále přidávaly na tempu hry a válcovaly Chodov. V 52. minutě výstavní střelou překonal Baráka Adam Delong, který svou střelu otřel o horní tyč branky. Když šel Chodov do 6, tak situace využil Jakub Hubálek a přes celé hřiště trefil odkrytou branku. V 59. minutě se podařilo Chodovu vstřelit dvě branky a snížit na 3:6, ale poslední slovo v zápasu měly Vítkovice konkretně Lukáš Řezanina, který pečetil Vítkovickou výhru 3:7 gólem do prázdné branky.

Komentář k utkání hostujícího trenéra pana Bruse: Dneska silný moral. Souča se rozchytal. Probudili se střelci. Odježděná obrana. Přijeli jsme pro dve výhry. Zpět na zem, pokora, dřina, kvalita s míčkem. Rozehráváme se. Pišu to jak morseovku. Bo to pišu na iphonu a seká se. Těšíme se do Ostravy a na naše pekelné fanoušky!

FAT PIPE FLORBAL CHODOV - 1. SC TEMPISH Vítkovice 3:7

Branky: 48. Tomáš Sýkora, 59. Marek Vávra, 59. Tom Ondrušek - 5. Lukáš Hrubý, 14. Jakub Hubálek, 15. Martin Tokoš, 41. Lukáš Řezanina, 53. Adam Delong, 55. Jakub Hubálek, 60. Lukáš Řezanina; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení:4:3; využití: 0:1; diváků: 281; zásahy brankářů: Jan Barák 14 - Lukáš Souček 38; po třetinách: 0:3, 0:0, 3:4.

Následující program série:
Sobota 7.4., 17:00, třetí semifinále
Neděle 8.4., 17:00, čtvrté semifinále