SKVĚLÉ RYTÍŘKY ZÍSKALY DOUBLE! ROZHODLA HANA KONÍČKOVÁ!

23. dubna 2018, Michal Dannhofer

Vítkovické rytířky slaví pod novým trenérem Richardem Urbanem double!

Velký úspěch se v těchto dnech bude jistě slavit po celé Ostravě. Vítkovické rytířky totiž dokázaly získat double, protože po výhře v Poháru České pojišťovny dokázaly zvítězit také v Superfinále. Opět porazily Chodov, tentokráte 3:2 v prodloužení. O osudu ligového ročníku rozhodla Hana Koníčková, která tak symbolicky svou cestu plnou odříkání, která přivedla celý tým k mistrovskému titulu.

Celé utkání nenabídlo žádnou velkou přestřelku nebo ofenzivní hody, oba týmy se primárně soustředily na to, aby se soupeř k ničemu závažnému nedostal. Vyniknout tak dostaly příležitost především obě brankářky – Nikola Příleská na straně Vítkovic a hostující Kristýna Provázková.

Vítkovice šly do vedení v závěru první části, kdy aktivita Ferenčíkové vedla k chybě Řepková, k míčku se dostala Enenkelová a zakončila samostatný únik. Chodovu se ale povedlo brzy odpovědět a zásluhou Urbánkové srovnal.

Na další branku se v tomto opatrném utkání čekalo do poloviny základní hrací doby, Šupáková krásnou zadovkou uvolnila Michaelu Šponiarovou a ta se z otočky trefila přesně. Do konce druhé třetiny už branka nepadla, ačkoliv oba celky si vytvořily zajímavé příležitosti.

V poslední třetině držely Vítkovice Chodov na distanc od své branky, pořádně se začalo hrát až s příchodem poslední desetiminutovky. Tu otevřela vyrovnávací brankou Kristína Belicová, když si hraničně odstavila Theimerovou. Chodov poté mohl jít do vedení, ale tečovaná střela Jirákové skončila na tyči.

Utkání tak dospělo do prodloužení, které – symbolicky – rozhodla Hana Koníčková. Obrovská motivátorka a příkladná sportovkyně zúročila své celoroční cestování mezi Ostravou, Prahou a Libercem v tu nejlepší možnou chvíli.

Vítkovice tak v první sezoně pod koučem Richardem Urbanem slaví zisk double.

1. SC TEMPISH Vítkovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV 3:2p
branky: 19. Veronika Enenkelová, 31. Michaela Šponiarová, 63. Hana Koníčková - 23. Tereza Urbánková, 52. Kristína Belicová; rozhodčí: Martin Petřík - Tomáš Podlesný; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 6753; zásahy brankářů: Nikola Příleská 14 - Kristýna Provázková 22; po třetinách: 1:0, 1:1, 0:1, 1:0;

Richard Urban: „Dvě třetiny jsme byli lepší než Chodov, měli jsme více šancí, ale neproměnili jsme je. Soupeř dokázal vždy dorovnat a tím nás dostal pod tlak. Nakonec jsme to ustáli a v prodloužení rozhodli. Fanoušci nás podporovali po celé utkání a titul patří i jim!“