Přestřelku nakonec vyhrály Vítkovice

18. února 2007, CD


Šestnáct branek viděla v sobotu "Slečna Dubina" v souboji o veledůležité extraligové body mezi Vítkovicemi a Mladou Boleslaví. Touto výhrou se Vítkovice dostaly v tabulce před svého soupeře. Deset zásahů v síti soupeře mohou být po třízápasové šňůře porážek tou pravou vzpruhou. V posledních zápasech čekají Vítkovice těžcí soupeři. Za týden jedou Vítkovice na půdu Havířova a základní část ukončí doma utkáním s Tatranem Střešovice.


      Jako noc a den musely divákům připadat třetiny výborného utkání. Diváci viděli celkem šestnáct branek, obrovské množství šancí, agresivní hru plnou tvrdých osobních střetů, nasazení hodno extraligové bitvy o důležité body.

      Ta první byla v režii domácích, kteří trefili dvě tyčky a vstřelili čtyři branky. Jako první se prosadil po Vaňkově přihrávce zpoza branky Jiří Mojžíšek. V osmé minutě se prosadil bezchybnou individuální akcí Martin Vladař. O minutu později bylo na Dubině ještě veseleji. Mojžíšek orazítkoval tyčku Korábovy branky a míček vrátil do sítě nekompromisním bekhendem Lukáš Hrubý. Koráb měl na kontě v desáté minutě jediný zákrok a tři inkasované branky. Vyhnat z branky ho mohl ve 12.minutě Mimra, ale v přesilovce trefil pouze tyč. A tak udeřilo na druhé straně. Právě Mimra pykal na trestné lavici za blokování hole a hostující Jiří Bouška skryl svoji střelu tahem za bránícího hráče a překonal Ciompu. Účet první třetiny ale uzavřel sedm sekund před sirénou jemnou tečí Vaňkovy střely Marek Mimra.

      Do druhé třetiny nastoupily zcela jiní soupeři. Boleslav přitvrdila a prosazovala se tvrdou hrou (proporce většiny hráčů tuto hru umožňují), Vítkovice jakoby zapoměly lehkost a jednoduchost hry v šatně. Volfovo snížení ve 25.minutě zřejmě nevhodně okomentoval Tomašík a byl vyloučen na 2+10 minut za nesportovní chování. Za půlminutu přesilovku využil hostující kapitán Tůma. A v 33.minutě dokonce vyrovnal Novotný, když prostřelil tahem hradbu těl před bezmocným Ciompou. Naštěstí ihned za minutu se konečně prosadili i Vítkovičtí. Konkrétně to byl Jan Jelínek, který si vzal míček na vlastní třetině a utekl s ním přes celé hřiště a střelou tahem překonal nejistého Korába. Jak skóroval Mimra v poslední minutě první třetiny, tak se prosadil i Novotný na konci té druhé. Rychlou kličkou od mantinelu se dostal "mezi kruhy" a překvapil Ciompu.

      Novotný přidal v 41.minutě již svůj pátý kanadský bod v utkání. Standartní situaci vyřešil šalamounsky, když žabkou oslovil Jiřího Boušku, který střelou po zemi poslal poprvé hosty do vedení. Hra nabývala na agresivitě, u mantinelů to jiskřilo, hra se přelévala od branky k brance a k vidění byly obrovské šance. Diváci se bavili. Do této chvíle mlčící Milan Tomašík rozjel své představení ve 45.minutě. Standartní situaci sehrál výborně. Míček si po Jelínkově přiťuknutí stáhl pod sebe a střelou do horní části Korábovy branky vyrovnal. V 52.minutě pak využil spolupráci s Jelínkem opět. Doklepnutím jeho střely strhl vedení opět na stranu domácích. Pak zařadil třetí kosmickou Jiří Mojžíšek a tváří v tvář Korábovi se prosadil forhendovou kličkou- 8:6! Boleslav se vrhla do útoku, ale překonat Romana Ciompu se jí již nepodařilo. Naopak hattrick skompletoval Tomašík a zoufalou hru bez brankáře Mladé Boleslavi v poslední minutě potrestal jubilejní desátou brankou Martin Vladař.

      "Nástup do zápasu jsme měli dobrý, podařilo se nám soupeři gólově utéct. Bohužel v druhé třetině jsme soupeře pustili do mnoha šancí a jemu se jich podařilo využít. Ve třetí třetině jsme všichni zabrali a dotáhli zápas do vítězného konce." libuje si střelec dvou důležitých branek Jiří Mojžíšek.
      "Byl to velmi bojovný zápas, po dlouhé době se na nás usmálo střelecké štěstí. Jsme moc rádi, že jsme vyhráli, potřebovali jsme si zvednout sebevědomí." mne si ruce také vítkovický kapitán Martin Vladař.

      Další střetnutí čeká Vítkovice na půdě souseda nejen regionálního, ale momentálně i tabulkového. Utkání Torpedo Pegres Havířov - 1.SC SSK Vítkovice začíná v neděli 25.2.2007 v Městské SH Havířově v 17 hodin.

     Doma se Vítkovice přestaví až za 14 dní v posledním ligovém kole proti obhájci titulu Tatranu Střešovice (3.3.2007, 18:00).