Vybrakováno

26. února 2007, Dita Ondrejková

K druhému kolu nadstavbové části extraligy žen zavítala pražská 1.HFK CON INVEST Děkanka na půdu Vítkovic- na Dubinu. Překvapení ze základní části se neopakovalo a Pražačky si jako bonus odvezly vylepšené osobní statistiky.


      V utkání Děkanka jasně dominovala a ve všech směrech přehrávala domácí družstvo.
Skóre se otevřelo ve čtvrté minutě, když po křídle unikla Novotná. První střelu Šrámková zlikvidovala, avšak na následnou dorážku už neměla nárok. Následovalo několik ,,akcí“ přes kopírák, kdy Vítkovická golmanka několikrát vytahovala míček z branky.
      Za naprosté selhání lze označit fakt, že šest gólů do Ostravské sítě padlo z bezprostřední blízkosti před brankou, přesněji řečeno z hranice velkého brankoviště.
Domácím viditelně scházely obvyklé opory ofenzivní řady, vždyť nula na jejich kontě svítila až do třetí třetiny, když do prázdné branky doklepávala neposedný míček Černá po střílené přihrávce z hole Pavly Macurové. To byla zřejmě ojedinělá krev do žil, nadšení z vstřeleného gólu trvalo dvě střídání, než Ostravské znovu inkasovaly.
      Za zmínku stojí osmý gól v síti domácích, když Jílková a Kalousová perfektně zaclonily Šrámkové, která pak bohužel ani akrobatickým výskokem již nezabránila v dalším zápisu do kolonky obdržených gólů.
      Druhou trefu za domácí zaznamenala Solková, která technickou střelou do spojnice branky hostující Váňové ukončila další ofenzivní činnosti domácích.

      Konečný výsledek se ustálil na 2:10. Z vítkovického družstva lze vyzdvihnout výkon brankářky Šrámkové, která několikrát tým podržela a svým výkonem vyrovnávala hrubky defenzivních řad, které ji za zápas mnohokrát nechaly ve štychu.