Derby v Havířově vyhrály Vítkovice

26. února 2007, CD

Díky skvělému závěru se Vítkovice posunuly na výhodnější čtvrtou pozici. Zaplněná městská hala v Havířově viděla velice dramatickou koncovku.


      Více jak čtyři stovky diváků bylo svědky nevídaného kousku Vítkovických.
Ti však v první třetině nechali soupeře odskočit do tříbrankového náskoku. Po slibné první pětiminutovce nahromadili spoustu individuálních chyb, které postupně potrestali M.Kožušník, T.Kantor a Michalík. 

      V brance Vítkovic i přesto zůstal Roman Ciompa a své ovoce to přineslo hlavně v druhé části. Na obou stranách bylo viděl mnoho gólových šancí, brankář Vítkovic byl úspěšnější něž jeho protějšek, který za svá záda pustil v závěru vyrovnaného druhého dějství dorážku Jaroslava Vaňka, která upravila stav utkání na 3:1 z pohledu domácích.

      Do třetí části vstoupili Vítkovičtí velmi aktivně. Když však Havířov ve 48.minutě zápasu přidal již svou čtvrtou branku, jmenovitě Bezděčíkem, jen málokdo věřil v bodový zisk Vítkovických. Do třetí třetiny naskočil Tomáš Sladký. Vyloučení Pavla Kožušníka za blokování hole potrestal šťastnou trefou Martin Vladař pro příhře Sladkého. Vyloučení Marka Lébla za nesportovní chování potrestal Sladký střelou do šibenice po krásné přihře Jana Jelínka. Utkání rozhodlo v 59.minutě dvojité vyloučení nejzkušenějších hráčů Havířova. Roman Kantor za hrubost a Mirek Kožušník opět za nesportovní chování nabídli Ostravanům luxusní příležitost na otočení výsledku. V přesilovce 5 na 3 si úspěšnou spolupráci zopakovali Jelínek se Sladkým, který přízemní střelou a svou druhou brankou vyrovnal. V pokračující přesilovce 5 na 4 , kdy už běžěla poslední minuta zápasu, dokončil velkolepé dílo Vítkovic nechytatelnou střelkou pod brěvno Lukáš Hrubý!

      Před playoff získávají Vítkovičtí stále větší sebevědomí, desítka Boleslavi a dokonalý obrat v Havířově jsou před vyřazovacími boji tou nejlepší vzpruhou a také pozvánkou! Tak jako loni odehrají naši muži své poslední utkání základní části doma proti několikanásobnému misrtu ČR, Tatranu Střešovice (sobota, 3.3., 18:00, Slečna Dubina).

Foto: Ing. Ladislav Káňa