Po jasné výhře vydřený bod

05. března 2007, Laz

Čtyři body si odvezli elévové A z Bystřice nad Olší, kde první utkání nedohráli a v druhém rozhodli o dělbě bodů až dvě vteřiny před koncem hrací doby.

Na půdě posledního týmu tabulky z Třince to ze začátku klání nevypadalo na jednoznačné vítězství vítkovických. Dlouho jsme se nemohli prosadit v rozehrávce a šance se střídaly na obou stranách. Tu největší soupeřovu likvidoval Radim Bulhart z odkryté branky Dominika Luptáka v polovině třetiny. Od té chvíle jsme se začali čím dál více dostávat do tempa a pohody, do konce třetiny to ale stačilo jen na jeden gól. Po pěti brankách ve druhé třetině se nám v útoku dařilo hlavně v třetině třetí. V té padlo do deváté minuty do soupeřovy klece devět kousků a zápas tak musel být ukončen pro patnáctibrankový rozdíl ve skóre. Střelecky se prosadil hlavně Marek Bräuer, kterému se podařilo rozvlnit síť devětkrát.

 

Proti Olomouci jsme měli v živé paměti předchozí zápas, kdy ve vyrovnaném zápase rozhodly o bodech naše čtyři fatální chyby, a tak jsme měli co vracet. V úvodu se hrálo spíše uprostřed hřiště, více jsme ale měli na holích míček my. Jako první se  prosadil soupeř. Martin Vaňhara asi příliš vzpomínal na předchozí zápas a zopakoval jednu ze svých chyb. Odpovědět se nám podařilo držením míčku v útočné polovině a dvěma brankami Marka Bräuera v posledních dvou minutách třetiny. Do druhého jednání vstoupil protivník s jednoznačným cílem vyrovnat. Začal presovat na celé ploše hřiště, a to nám dělalo značné problémy v rozehrávce. Hrálo se sice převážně na naší polovině, nám se však dařilo držet soupeře na mantinelech a za brankou. Udeřilo až na konci třetiny z volného uderu. Dalekonosnou střelu řádně nepokryla křídla. I když protivník po poslední přestávce nepolevil ze své hry, dařilo se nám více v rozehrávce a začali jsme hrozit z protiútoku mnohem více než v předchozím dějství. Naši snahu zastavilo až oslabení, ve kterém se soupeři podařilo skórovat opět střelou z dálky. Na vyrovnání zbývalo něco přes šest minut, kdy byla k vidění spíše vyrovnaná hra, než náš tlak. K brance nám dopomohla až přesilová hra v závěru utkání a odvolání brankáře. Po důrazné hře Marka Bräuera skóroval Martin Vaňhara dvě vteřiny před koncem utkání. V infarktovém závěru jsme tedy vybojovali alespoň bod.