Plný počet bodů z Paskova pro elévy A

19. března 2007, Laz

Po deseti kolech se elévům A konečně podařilo z turnaje opět odvézt plný počet bodů.


      V lednovém zápase proti tehdy poslednímu Sokolu Frýdek-Místek nás ve vyrovnaném klání soupeř dokázal porazit a započal tak cestu vzhůru tabulkou. I když bodový odstup byl stále značný, věděli jsme, že nás čeká boj o každý kousek hřiště.

      Do samotného zápasu jsme nevstoupili šťastně. Dominik Reich pozapomněl, že se střídají tři útoky a ve hře se objevilo šest hráčů v poli ve vítkovických dresech. Oslabení jsme začali skvěle. Míček byl v našem držení, dokonce jsme se dostali do dvou vyložených příležitostí ke skórování. Do vedení se však dostal protivník. Ke konci oslabení nestačil Dominik Lupták zareagovat na plazivou mezinožku. Odpověď na sebe čekala až do závěru třetiny. Za vyrovnaného stavu se nám dařilo nepouštět soupeře do bezprostřední blízkosti naší svatyně. Totéž se nedá říci o obráncích Sokolu, avšak neschopnost našich křídelních útočníků zakončit znamenala vyrovnaný stav i po druhé třetině. V té třetí se obraz hry neměnil. Až v polovině periody se prosadil Richard Fotinek. O zdramatizování vývoje se necelé dvě minuty před koncem postaral Filip Holek. Poté co neudržel svou hůl v rukou, hrál veselé dál míček nohama. V následném oslabení jsme to byli opět my, kdo měl více příležitostí. Marka Bräuera v samostatném nájezdu zastavil, jako několikrát předtím v zápase, dobře chytající brankář soupeře. Na druhé straně se v závěrečném tlaku nenechal zahanbit ani Dominik Lupták, zápas tak skončil nejtěsnějším rozdílem v náš prospěch.

      S TJ Mez Vsetínem se nám podařilo naladit na stejnou notu jako v prvním zápase. Hned v úvodu jsme soupeře zatlačili do defenzivy. Kamenem úrazu bylo opět zakončení. Při protiútocích se dařilo eliminovat soupeřovy pokusy a pokud přeci jen nějaký prošel, byl na místě Dominik Lupták. Brankový účet otevřel v druhé minutě Jirka Twardzik. Šťastnou tečí usměrnil do branky nepovedenou střelu Dominika Reicha. Druhý zásah si připsal Marek Bräuer. Po třech neproměněných pokusech v závěru třetiny rozvlnil síť spolu s houkajícím klaksonem. V druhé třetině přidal branku Robin Družbovský a na konečných 4:0 upravil v závěru utkání Marek Bräuer.

      Do konce sezóny nám zbývají tři zápasy, ve kterých se rozhodne o držitelích medailí. Doufejme, že se popereme alespoň o jednu z nich. Další kolo odehrajeme 1. 4. na domácí půdě v hale na Dubině, kde budeme určitě potřebovat podporu, hrajeme s FBC Ostrava a Torpedem Havířov.