Grečmal na vše nestačil

19. března 2007, CD

Vítkovice prohrály třetí zápas v sérii a končí stejně jako ženy a junioři těsně před branami semifinále. Dokázali zápas otočit z nepříznivých 0:2 na 3:2, ale zápas ztratili v poslední třetině.


      Jakoby někdo zaklel jednu z branek, které na střídačku střežili gólmani Grečmal a Laja. Všechny branky padly na pravou stranu (pohledem z tribuny). Padlo jich celkem 10 a ani všechny do stejné síťky. Nutno podotknout, že nebýt výkonu obou brankářů, především Daniela Grečmala, jistě by jich bylo více.

      Utkání začlo velice opatrně. Všichni hráči si byli vědomi velikosti důležitého střetnutí. Domácí obrana ale chybovala přeci jen častěji a Grečmal musel opět začít tahat ze zkušeností nabytých zásob skvělé zákroky. V 9.minutě byl vyloučen Mimra. Do šance se ale nejprve dostali domácí. Důrazný Vladař prorval míček až ke Sladkému, ale ten míček do sítě nedostal. To se na druhé straně povedlo Léblovi a Havířov vedl. Když zanedloho trefil Jendrišákovu skákovou přihrávku napříč hřištěm fantasticky Pavel Kožušník, začaly se nad Dubinou stahovat mračna.

      Druhá třetina byla ale ve znamení prvního obratu. Byly to Vítkovice, které měly navrch. Převahu využil již ve 22.minutě Marek Mimra a střelou na vzdálenejší tyč dal domácím naději. Vyrovnání přišlo po velkém tlaku ve 28.minutě, kdy se Vladař v dobré pozici neukvapil a mazácky předložil na střed ještě lépe postavenému Jaroslavu Vaňkovi a ten nepříliš povedenou střelou přeci jen vyrovnal. Minutu na to byl ale vyloučen opět Mimra a Havířov měl možnost strhnout vedení opět na svoji stranu. Navíc po minutě oslabení Vítkovice špatně střídaly a šly do tří. Horké chvilky ale domácí přežily a vypadalo to, že to bude rozhodující pro další průběh utkání. Navíc ve 36.minutě našel Čepica prudkou přihrávkou nabíhajícího Martina Vladaře a ten rozbouřil tribuny a dokonal první velký obrat večera.

      Třetí třetina byla bohužel ve znamení druhého obratu. Velmi přísně byl vyloučen za nedovolenou vzdálenost Hrubý. Těžké oslabení vzalo domácím další síly a úzký kádr přestával stíhat havířovskému důrazu. Ve 45.minutě dorazil jednoruč odraženou střelu Mirek Kožušník. Míček skončil v Grečmalově síti. Smolný gól nastartoval řetězovou reakci. Ve 48.minutě se před Grečmalem ve skrumáži nejlépe orientoval Lébl a protlačil míček za Grečmala počtvrté. Než se domácí vzpamatovali, zasadil jim další ránu skvěle provedeným blafákem Michalík. Když za další minutu potrestal další hrubku v obraně Pavel Kožušník, vzal si vítkovický lodivod Mrázek oddechový čas a začal vymýšlet závěrečný nápor. Ten ale uťal již po devíti vteřinách po další minele jednoho z domácích beků Lébl. Ve zbytku utkání se již nic nezměnilo. Ani při přesilovce Vítkovic umocněné ještě odvoláním brankáře.

      Utkání shrnul Radomír Mrázek: "První třetinu jsme neodehráli dobře a soupeř zaslouženě vedl. Do druhé třetiny jsme udělali několik herních změn a soupeře zatlačili. Podařilo se nám výsledek i hru otočit v náš prospěch. O výsledku nakonec v třetí třetině rozhodly dvě podobné situace v našem malém brankovišti, kdy jsme soupeři dovolili díky nedostatečně agresivitě dostat míček do skrumáže před brankou odkud se štěstím 2x skóroval. Závěr zápasu pak již velmi ovlivnila naše zbrklost a křečovitost."
      "Přestože jsme věděli a věřili, že v něčem jsme než náš soupeř lepší,tak je třeba objektivně přiznat, že do semifinále postupuje o něco lepší tým, kterému tímto gratuluji k postupu."
nezapoměl také sportovně poděkovat svému soupeři za odehrané zápasy

      Stejně jako junioři a ženy, tak i A-tým mužů skončil těsně před branami semifinále. Nad jejich síly bylo Torpedo Pegres Havířov.