Dorostenci na jedničku, juniorky na jedničku s fousem

02. dubna 2007, CD

Vítkovice dokázaly vyhrát téměř vše. Remíza v posledním zápase vzala juniorkám celkové prvenství a přisoudila jim tak stejného čtvrtfinálového soupeře jako dorostencům- FbŠ EVVA Bohemians!


      Dorostenci a juniorky mají za sebou nadstavbovou část, která rozhodla o složení čtvrtfinálových dvojic a hodně napověděla o možnostech jednotlivých týmů.

      Dorosteneckou nadstavbu pořádaly Vítkovice téměř na domácí půdě. Hala ISŠD jim sloužila přes deset let jako domácí, než ji vystřídala mladší slečna Dubina.
      Obě svá utkání zvládly Vítkovice dobře a porazili jak vítěze divize I, tak vítěze divize II, a vybojovaly si jednoho z papírově slabších soupeřů pro čtvrtfinále- FbŠ EVVA Bohemians. V prvním utkání porazili neúplný SSK Future 4:1 především díky hattricku uzdraveného Víta Hrubého. Rozhodčí v utkání rozhodně nešetřili tresty a za katr poslali hříšníky celkem 9x. Druhé utkání bylo podle trenéra Hrčka herně již o něco slabší, nicméně s výsledkem může být také spokojen. Po dobrém nástupu do utkání Vítkovice polevily a vítězství musel zachraňovat až 4 minuty před koncem Michal Smetana.
      Před branami čtvrtfinále zůstala Sparta Praha. Finálový víkend se odehraje za 14 dní v Praze.

      Juniorky odehrály svou nadstavbu na hale NH Varenská. Druhá nadstavbová skupina se odehrála v Liberci.
      Soupeřem našich juniorek byly nejlepší týmy divize III, přičemž do minitabulky se započítávaly průměrný počet bodů ze vzájemných utkání nejlepších tří týmů každé divize. Naše děvčata nastupovala se čtyřmi body v kapse.
      V prvním hracím dnu narazila na 2., resp. 3. tým divize III- Orel Těšany a Žďár nad Sázavou. A oba týmy vyprovodila stejným výsledkem 3:1. V neděli je čekal duel prvního s prvním. Jihomoravskou divizi vyhrál 1.AC Uherský Brod. Utkání skončilo remízou 2:2 a tak vítkovické juniorky obsadily celkovou druhou příčku nadstavbové skupiny. Ve čtvrtfinále se utkají rovněž s FbŠ EVVA Bohemians!
      Na play-off nedosáhly týmy Těšan, Žďáru, Děkanky a Královských Vinohrad. Finálový turnaj pořádá za tři týdny FBC Pepino Ostrava, čili juniorky zůstanou v Ostravě a mohou se těšit podpory svých příznivců.

DOROSTENCI: Čtvrtfinálové dvojice:

      1.SC SSK Vítkovice - FbŠ EVVA Bohemians
      Zone Team SSK Future- Torpedo Pegres Havířov
      Wizards DDM Praha 10 - FBC Liberec
      Tatran Střešovice - SK JeMoBu

JUNIORKY: Čtvrtfinálové dvojice:

      Zone Team SSK Future - Torpedo Pegres Havířov
      FBC Liberec - 1.AC Uherský Brod
      1.SC SSK Vítkovice - FbŠ EVVA Bohemians
      FBC Pepino Ostrava - SK Bivoj Litvínov

Kompletní výsledky nadstavbových skupin si prohlédněte zde:
dorostenci / juniorky

 (převzato z http://www.cfbu.cz/)