Mladší žáci stříbrní

22. května 2007, redakce

Na neoficiálním mistrovství ČR mladších žáků vybojovaly Vítkovice stříbrnou medaili. Jedinou porážku v sezoně jim ve finále připravilo až na trestná střílení Pepino.

 

      Po jednoznačném vítězství ve skupině, kdy Vítkovice převálcovaly Karlovy Vary (9:1), Zlín (9:0) i Spartu Praha (6:1), se ve čtvrtfinále střetly s již trošku známějším soupeřem. Havířovský Pegres vzdoroval s větším úspěchem, nicméně odešel rovněž poražen (3:1).
      Semifinále přivedlo na naši cestu Brno. Po dalším vítězství (3:2) se ve finále mistrovství republiky utkaly dvě severomoravská družstva, přímo z Ostravy. Našim soupeřem bylo Pepino Ostrava. nádherný zápas musela rozhodnout až trestná střílení, ve kterých byl soupeřův brankář Ondřej Holman o chloupek lepší než nejlepší brankář celého mistrovství Lukáš Horkel a Vítkovice tak odvážejí z Hranic "pouze" stříbrné medaile.
      Vítězem kanadského bodování se stal vítkovický Jaroslav Janíček, nejlepším brankářem s úspěšností 96.4% Lukáš Horkel. Do all stars týmu se probojovali Tomáš Kasinec a Petr Jankulár.

Foto: René Horkel