Mladší žáci úspěšně završili sezónu na neoficiálním mistrovství České republiky v Hranicích o víkendu 19. a 20.5.2007

23. května 2007, Petr Řeha

Tento článek je takovým shrnutím sezóny mladších žáků 2006-2007 z pohledu jednoho z fandů, rodičů našich kluků.

 

      Sezóna začínala očekáváním, jak si celek mladších žáků povede po odchodu opor jako byli Jakub Hubálek, Lukáš Veltšmíd, Marek Šmída nebo Michal Kalabus do celku starších žáků. Od začátku se však mladší žáci chopili své šance vyniknout i bez nich a zápas od zápasu získávali herní jistotu a vyhrávali všechny zápasy. Během celého průběhu severomoravské ligy mladších žáků divize II nepoznali porážku a skončili s maximálním počtem 60 bodů ( 20 výher ). Jediným družstvem, které bylo našim klukům rovnocenným soupeřem, bylo ostravské Pepino a jediným celkem, který byl schopen dostat naše kluky pod tlak byl celek Torpéda Havířov a to v druhé třetině druhého vzájemného utkání. Jinak náš celek zdoláva

 

l soupeře s převahou. Závěrečný zápas s  Bohumínem a výsledek 16:1 byl předzvěstí dalšího velkého úspěchu mladších žáků a tím bylo účinkování na neoficiálním mistrovství ČR v Hranicích.

 

 O víkendu 19. a 20.5. sehráli naši borci na tomto turnaji 6 zápasů, ve kterých nepoznali v normální hrací době přemožitele. V základní skupině se utkali s celky FB Hurrican Karlovy Vary ( 9:1 ), TJ Sokol Zlín ( 9:0 ), Sparta Praha ( 6:1 ) a jak vyplývá z výsledků, byly to jednoznačné výsledky, které potvrzovaly sílu našeho družstva. Ve čtvrtfinále nás čekal náš tradiční soupeř Torpedo Pegres Havířov. Po prvním vyrovnaném utkání našeho celku na turnaji jsme nakonec odcházeli s výhrou 3:1 a tak si po sobotě zajistili účast v semifinále.

V neděli dopoledne se kluci střetli v semifinálovém utkání s minuloročním vítězem turnaje celkem Bulldogs Brno. Zpočátku to bylo utkání vyrovnané a soupeř vedl 0:1 po šťastném gólu, kdy nepřesná střela byla u naší pravé brankové tyče útočníkem tečována do brány. Naše borce to však vyburcovalo k nebývalému výkonu a uplatnili svou převahu na hřišti. Výsledkem bylo otočení výsledku na 3:1. Ke konci zápasu se soupeři podařilo ještě skórovat, ale naši kluci si už výsledek pohlídali a tak se výsledkem 3:2 dostali do finálového utkání.

 

Ve finále nás čekal další tradiční soupeř ze severomoravské ligy a tím byl celek FBC Pepino Ostrava. Tento celek byl silně motivován na utkání s námi, protože v lize byl námi dvakrát poražen 1:0 a tyto porážky nám chtěl vrátit. Dokonce na tento turnaj posílil na klíčovém postu brankáře. Průběh utkání se dosti podobal utkání s Brnem, kdy jsme na začátku utkání prohrávali 0:1. Po obdrženém gólu naši kluci osvědčili svoji psychickou odolnost a zatlačili soupeře do defenzívy. Výsledkem bylo vyrovnání na 1:1. V náporu jsme stále pokračovali a soupeř na to odpovídal sporadickými brejky, které spolehlivě likvidovali naši obránci. Při našem náporu soupeřův  brankář osvědčil svoje kvality a pro jiné brankáře nechytatelné střely on likvidoval. A tak zápas dospěl do samostatných nájezdů. Tady nutno říct, že se našim střelcům při vědomí kvalit soupeřova brankáře tak trochu rozklepala kolena. A tak ani jeden neproměnil samostatný nájezd, kdežto Pepino proměnilo tři. Průběh zápasu však jasně ukázal, že naši kluci jak fyzicky, tak i herně soupeře překonali, ale chybělo nám trochu štěstí, abychom finále vyhráli. Takže pogratulujme soupeři k vítězství, vždyť je z Ostravy ( hráči pražského Future těžce nesli, když jsme před začátkem finálového utkání skandovali „ Ostrava je nej, Ostrava“ ).

 

Za odvedené výkony během celé sezóny patří poděkování a uznání všem hráčům  a trenérovi Radimu Sedlákovi. Udělali nám velkou radost svojí hrou a tím, jak jejich výkony postupem času rostly. Vždy podali kolektivní výkon. Nutno zmínit čtyři hráče, kteří vyrostli v elitní borce a osvědčili to i při reprezentaci severomoravského kraje při turnaji regionálních výběrů ( rozhodli finálové utkání čtyřmi brankami ). Jedná se o Petra Jankulára, Jardu Janíčka, Tomáše Kasince a Tomáše Kořeného. Když tito kluci byli na palubovce, jasně převyšovali svým uměním každého soupeře ( ještěže jim bije v těle vítkovické srdce, jinak by se mohlo stát, že v příští sezóně by mohli stejně jako nejmenovaný brankář být draftováni do jiného celku ….). Tím, že jsem vyzdvihnul tyto hráče však nechci snižovat umění ostatních hráčů vítkovického týmu. Slabých hráčů v základním kádru není.

 

Tolik tedy ohlédnutí za minulou sezónou. Byla veleúspěšnou sezónou.

 

KLUCI,DÍKY!!!

 

 Foto: René Horkel