V semifinále Pegres Cupu proti Pepinu

01. září 2007, CD

V Havířově v neděli vyvrcholí Pegres Cup. Mezi nejlepší čtyři se probojovaly i Vítkovice. V boji o finále nastoupí proti Pepinu.

 

      V posledním zápase skupiny B Vítkovice doslova zničily svého soupeře z Brna povedeným nástupem do utkání když první třetinu zcela ovládly a skore se zastavilo až na stavu 5:0. Nejprve se trefil Milan Tomašík, po něm Marek Mimra, v sedmé minutě zvyšoval Michal Plaček na 3:0, v desáté minutě přidal další zásah Jiří Mojžíšek a ještě do třetiny se trefil Pavel Jankulár. Pak Vítkovice polevily a dovolily Brňanům přiblížit se na rozdíl dvou branek, ale tento rozdíl si až do konce utkání pohlídaly. Šestou branku přidal v 44.minutě Karel Ťopek.

TABULKA SKUPINY B:

V R P skore B
1. Vítkovice 2 1 0 15:11 7
2. ČR U-19 1 2 0 12:8 5
3. Brno 0 2 1 11:13 2
4. Znojmo 0 1 2 8:14 1

      Vítkovice tedy celkově vyhrály skupinu B a postoupily do čtvrfinále z prvního místa proti papírově nejslabšímu celku skupiny A, kterým se stala juniorská reprezentace Polska.

      Čtvrtfinále bylo pro Vítkovické lehkou záležitostí a po výsledku 13:1 se chystají na semifinále proti Pepinu, které začne v neděli v Havířově v 10:30.

      S celkovým vítězstvím se překvapivě již ve čtvrtfinále musel rozloučit UHC Grünenmatt vedený českým internacionálem Tomášem Trnavským a jehož barvy hájí i další čeští reprezentanti Aleš Zálesný, Radek Sikora či momentálně zraněný Michal Rybka. Švýcarský obhájce titulu z posledních dvou let nestačil ve čtvrtfinále na českou reprezentaci po prohřě 2:3 se tak s Bulldogs Brno utká pouze o celkové páté místo.