Radek Mrázek: 'Turnaj splnil to, co jsem chtěl'

03. září 2007, CD

Pegres Cup skončil pro Vítkovice nejlepším výsledkem v historii turnaje. Nikdy předtím se do finále neprobojovaly. Na vítězství to ale ani tentokrát nestačilo. S celkovým týmovým projevem je ale hlavní trenér Mrázek spokojen.

      "V první řadě chci poděkovat organizátorům za výborný turnaj s velmi kvalitním obsazením.

      Turnaj byl závěrečnou herní přípravou před prvním ligovým kolem. Splnil přesně to, co jsem chtěl a to je být 100% připraveni hlavně v obranné činnosti, která v celém turnaji fungovala nad očekávání dobře. A to i přesto, že nám v sestavě chyběli reprezentanti Jan Jelínek a Patrik Suchánek, doléčující se Pavel Brus a pracující Jarda Vaněk.

      Tyto absence měly ale vliv na naši útočnou činnost, kdy jsme byli v závěrečných dvou zápasech lehce bezzubí. Na druhou stranu se ale našly některé osobnosti, které vzaly útočnou zodpovědnost na sebe a tým gólově táhly. Karel Ťopek ukázal, že může plnohodnotně nahradit Tomáše Sladkého a v útočné dvojici s Milanem Tomašíkem dokázali skórovat proti každému soupeři. Překvapivě jistým projevem si v obraně vedl Pavel Jankulár a v útoku zase Martin Tokoš s Tomášem Kohútem, který se po dlouhodobé nemoci neuvěřitelně rychle dokázal vrátit na hřiště v plné síle. V brance se ukázal výbornými zákroky Marcel Suchánek, který k nám přichází na hostování z FBC Ostrava a spolu s Víťou Schulmeistrem tým výborně jistili.

      Za výkony a za skvělé umístění na turnaji chválím a děkuji všem našim hráčům včetně Honzy Jelínka a Patrika Suchánka, kteří na tomto turnaji reprezentovali v týmu ČR U19."

Pegres Cup zhodnotil Radek Mrázek, trenér A-týmu Vítkovic.