Mladící na Euroline Cupu vybojovali druhé místo.

09. září 2007, Jussi

Junioři se v sobotu zúčastnili přípravného turnaje Euroline Cup v Horní Suché pořádaného týmem SFK Predators Havířov. Tento turnaj, kterého se zúčastnilo 10 celků, měl posloužit jako generálka na první ligové zápasy, které juniory čekají již o dalším víkendu.

      Los přidělil mladým rytířům nejprve Orel Lichnov. V tomto utkání šla vidět ještě ranní nerozehranost obou soupeřů. Vítkovice šly do vedení po gólu ofenzivně laděného obránce Jana Komínka, který rozvlnil síť „orlů“ bekhendovým halfvolejem. Ovšem orli z Lichnova nesložili jen tak zbraně a pořádně potrápili nedůrazné Vítkovice. Nejprve se jim podařilo vyrovnat a ve druhém poločase dokonce skore otočili. Vítkovice se nedokázaly dostat do tempa až ke konci druhého poločasu vyrovnal důrazným způsobem Martin Musialek.

 

      Jelikož se do konce zápasu nic víc nestalo následovali samostatné nájezdy. Za Vítkovice proměnili postupně Komínek, Tokoš a Deus, a tak o postupu rozhodla nastřelená tyč hráčem Lichnova. Vítkovice po ne zcela přesvědčivém výkonu postoupily do další fáze.

 

      Gang Bruntál. To byl další soupeř dnes oranžových Vítkovic. Do zápasu naši mladíci vstoupili velmi agilně a těžili z přesilovek. Přesilovku 5 na 3 dvakrát využil Pavel Jankulár a tak stav byl 2:0. Další gól přidala opět druhá lajna a to jmenovitě Petr Skařupa. Vítkovické vedení 3:0 uspalo a díky ztrátě koncentrace byl poločasový výsledek 3:2. V druhém poločase Gang Vítkovice překvapil otevřenou hrou a přesným zakončováním, Vítkovice se nestačily divit jejich slezští soupeři se nadechli k náporu a utkání otočili na 4:3 i tak to nebylo všechno Bruntálu jednogólové vedení nestačilo a tak se Gangsteři rozhodli jej navýšit na konečných 6:3.

 

      Vítkovice i přes prohru postoupily do čtvrtfinále kde je čekala Slávia Havířov. Tvrdé utkání se hrálo otevřeně, akce střídala akci, jako první však udeřili Havířovští a otevřeli gólový účet zápasu na 1:0. Vítkovičtí tlačili a s další prohrou s nehodlal tým smířit a důsledkem toho bylo vyrovnání kdy se v závaru před brankou trefil Radim Ivan. Nedlouho poté se opět před bránou prosadil po Skařupově nahrávce Pavel Jankulár. Utkání se dál vyhrocovalo a došlo i na několik tvrdých zákroků. I tak pokračoval dobrý výkon Vítkovických nápor korunoval třetím gólem Martin Tokoš. Dále se stupňovali osobní souboje a proběhlo na několik výměn názorů. Výsledek však uzavřel po přihrávce z mantinelu David Žůrek. Utkání skončilo 4:1 a Vítkovice slavily postup do semifinále kde na ně čekala rezerva Havířovského Torpéda.

 

      Vítkovice s jasným cílem dostat se do semifinále začali aktivně vše korunoval hned ze startu Michal Deus, který se trefil povedenou střelou po nahrávce Tomáše Kohúta. Vítkovice chtěly hrát vepředu, ale tak trošku zapomněli na soupeřovi brejky dva z nich byli pro obranu smrtící.

Torpedo otočilo na 2:1. Atmosféra na hřišti se dala krájet i přes některé provokativní fauly se naši mladíci nenechali vyprovokovat a výsledek se dostavil na 2:2 vyrovnal Martin Tokoš. V zápětí obrat dokonal kapitán Tomáš Kohút, soupeř opět vyrovnal na 3:3, ale nerozhodný výsledek nezůstal dlouho Martin Tokoš opět vrátil vedení na stranu Vítkovic. Ani Torpedo neřeklo poslední slovo opět vyrovnalo na 4:4. Do konce zbývali asi 2 minuty. Vítkovičtí stáhli hru na dvě lajny. Zhruba 20 sekund do konce se snažily Vítkovice již nic nevymýšlet a také Havířov hrál pasivně, v tom však dostal míček Radim Ivan seběhl a využil nepozornosti obránců a dal postupový gól na 5:4. Havířov ještě odvolal gólmana ale střelou z půlky do prázdné brány definitivně poslal Vítkovice do finále Tomáš Kohut. Havířovští prohru neunesli a na tradiční pozdrav po zápase dorazili v počtu 6+1. Vítkovice čekalo finále se sousedy z Hrabové.

 

      Vítkovice znavené napínavým duelem v semifinále nevkročily do zápasu ideálně. Hrabová toho využila a krásnou střelou pod víko dostala vedení na svoji stranu. Vítkovice se nemohly dostat do tempa nepomohla ani přesilovka a když ve druhém poločase naši hráči špatně střídali Hrabová zvýšila na 2:0. Vítkovice se poté semkly a z neuvěřitelného tlaku vykřesal naději Martin Tokoš. Blížil se konec Vítkovice byli blízko vyrovnání. Na soupeře zkusili i Power Play, ale Hrabová závěr zvládla a díky usilovné práci před bránou si vybojovala zasloužené vítězství 2:1. Vítkovice potřetí během předsezónních turnajů narazily až ve finále.

 

      Nově rodící tým juniorů čekají již příští týden první zápasy s pražskými celky Wizards a Tatran.