Představujeme defenzivu Vítkovic

11. září 2007, CD


Druhý díl představování je věnovaný obraně.

      Obranné řady posílil navrátilec Pavel Brus, po zranění se vrací Ondřej Führer. Slibně se na Pegres Cupu předvedl mladý Pavel Jankulár. Navíc malý ryšavý Patrik Suchánek si říká o základní sestavu čím dál častěji.

Jan Jelínek
Číslo dresu: 3
Datum. nar: 29.7.1989
Zařazení: Obránce
Výška: 182
Váha: 79
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A
» Junioři A

Jan Jelínek, teprve osmáctiletý zadák, je již ve svém věku oporou vítkovických zadních řad. Má skvělou techniku a vedení míčku, je vynikající v defenzivní činnosti.

Jak vidí sezonu: "Pokud budeme zdraví a budou se nám vyhýbat zranění, tak máme tým na to, abychom hráli v horních patrech tabulky. Během druhé půlky základní části se uvidí, na co máme a na co ne."

Pavel Brus
Číslo dresu: 5
Datum. nar: 22.2.1987
Zařazení: Obránce
Výška: 188
Váha: 86
Hůl: P
Družstvo:
» Muži A

Pavel Brus loni sbíral cenné zkušenoti v Tamperre Gunners. Letos by je mohl zúročit ve prospěch Vítkovic. Má velký přehled, tvrdou a přesnou střelu tahem. Zazářil na MS 2006 ve Švédsku.

Jak vidí sezonu: "V prvé řadě jsem neskutečně nadržený si zahrát! Máme kvalitní tým a už se nemůžeme schovávat za to, že ´jsme mladý´ tým. Každý očekává úspěch a já nejsem výjimka. Chci medaili!"

Jan Komínek
Číslo dresu: 6
Datum. nar: 27.10.1988
Zařazení: Obránce
Výška: 173
Váha: 65
Hůl: L

Družstvo:
» Muži A
» Junioři A

Jan Komínek již loni okusil na pár zápasů atmosféru extraligy. Letos by si měl zahrát víc, ale stále se ještě učí. Na svůj věk je velmi sebevědomý, poctivý dříč.

Jak vidí sezonu: "Chtěl bych sbírat zkušenosti po boku starších kluků, zahrát si pár zápasù v mužské extralize a dojít s týmem dál než loni."

Petr Kološ
Číslo dresu: 9
Datum. nar: 29.4.1986
Zařazení: Obránce
Výška: 187
Váha: 75
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Technicky zdatný hráč kdysi motal hlavy obráncům soupeře. Pak se ale přesunul do obrany a čelí jejich nájezdům sám. Má dlouhé ruce i nohy, obětavý hráč. Již také nakoukl do seniorské reprezentace.

Jak vidí sezonu: "Letošní sezonu vidím optimisticky. S novým vedením, s novým přístupem hráčů se můžeme konečně posunout vpřed. A pomaličku myslet na budoucnost."

Patrik Suchánek
Číslo dresu: 12
Datum. nar: 16.11.1990
Zařazení: Obránce
Výška: 169
Váha: 57
Hůl: P
Družstvo:
» Muži A
» Junioři A
» Dorostenci

Patrik Suchánek se s největší pravděpodobností podívá na MS juniorů do Švýcarska. Oplývá sebevědomím a na svoji drobnou postavu i poměrně velkou tvrdostí.

Jak vidí sezonu: "Letošní sezona by mohla být pro nás přínosná, protože máme kvalitní tým a mohli bychom bojovat jak o přední příčky v základní části, tak o ligový pohár ve vyřazovacích bojích."

Ondřej Führer
Číslo dresu: 13
Datum. nar: 15.4.1986
Zařazení: Obránce
Výška: 172
Váha: 65
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Ondřej Führer byl dlouho mimo hru vinou vleklých problémů s kolenem. Teď se po roční herní pauze vrací. Disponuje velmi tvrdou střelou, ale jeho výkon sráží netrpělivá rozehrávka.

Jak vidí sezonu: "Uvidíme líbivý kombinační florbal plný hezkých akcí. Co se umístění týče, tak po základní části bych tipoval umístění v horní části tabulky a po play-off, to je ve hvězdách!"

Pavel Jankulár
Číslo dresu: 16
Datum. nar: 1.5.1991
Zařazení: Obránce
Výška: 175
Váha: 65
Hůl: P
Družstvo:
» Muži A
» Junioři A
» Dorostenci

Šestnáctiletý Pavel Jankulár je překvapením kádru A-týmu. Šanci dostal na Pegres Cupu a chytil ji za pačesy. Vyčnívá poctivou prací, která začíná plodit výsledky.

Jak vidí sezonu: "Věřím, že budeme hrát dobrý florbal a věřím, že si zahrajeme i o příčky nejvyšší."

Foto: Ladislav Káňa, archiv