Útočná síla po dlouhé době kvantitativně v pořádku

12. září 2007, CD

Poslední část hráčského krádru týmu tvoří útočníci.

      Kvalita byla v útoku vždy, horší to ale bylo s počtem. Odešel sice Tomáš Sladký a Jakub Čepica, ale za ně přišli navrátilci Karel Ťopek a Michal Plaček. Navíc na post útočníka se vytáhne kapitán Martin Vladař. Do týmu budou zapracováni nadějní junioři Hrubý, Tokoš, Zindulka nebo Kohút. Trenér Mrázek má na výběr hned ze třinácti možností!

 

Lukáš Hrubý
Číslo dresu: 2
Datum. nar: 13.8.1986
Zařazení: Útočník
Výška: 185
Váha: 74
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Lukáš Hrubý. Začíná se zapracovávat do kádru reprezentace. Univerzální hráč, hrající jak v obraně, tak v útoku. Skvělý střelec tahem, hráč oplývající sebevědomím. Při neúčasti Martin Vladaře nosí kapitánskou pásku.

Jak vidí sezonu: "Vidím ji dobře. Pokud budeme všichni bez vážnějších zranění, tak jsme schopni porazit každého. Uvidíme, jestli se nám to povede."

Martin Vladař
Číslo dresu: 4
Datum. nar: 21.11.1986
Zařazení: Obránce
Výška: 177
Váha: 73
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Martin Vladař - kapitán týmu. Jeho ofenzivní choutky se již asi nedaly zkrotit a tak je od začátku sezony zařazen mezi útočníky. Na křídle odehrál i uplynulý reprezentační víkend v Polsku. Byl překvapením a benjamínkem seniorského MS 2004.

Jak vidí sezonu: "Letos bude liga hodně vyrovnaná. Díky mnoha přestupům se týmy papírově vyrovnaly a uvdiíme, v jakém pořadí se od 2.místa za Vítkovice seřadí :)

Milan Tomašík
Číslo dresu: 7
Datum. nar: 5.7.1988
Zařazení: Útočník
Výška: 181
Váha: 72
Hůl: L

Družstvo:
» Muži A
» Junioři A

Milan Tomašík je hračičkou Vítkovic. Brilantní technik s tvrdou střelou. Umí přitvrdit, když je potřeba. Minulý víkend zaznamenal první reprezentační trefy, nejlepší střelec Pegres Cupu.

Jak vidí sezonu: "Myslím si, že bude úspěšnější, než ta minulá. Kdyby se nám dařilo a neměli bychom zdravotní problémy v podobě zranění, můžeme myslet hodně nahoru. Na druhou stranu nemůžeme podcenit žádného soupeře, liga se vyrovnává."

Jaroslav Vaněk
Číslo dresu: 8
Datum. nar: 9.12.1984
Zařazení: Útočník
Výška: 171
Váha: 67
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Jaroslav Vaněk- malej, ale šikovnej. Pouhých 171cm vysoký rychlík z Otrokovic motá hlavy soupeřovým útočníkům v nadsvětelné rychlosti. Ve Vítkovicích začne již pátou sezonu.

Jak vidí sezonu: ""

Jan Zindulka
Číslo dresu: 9
Datum. nar: 13.1.1988
Zařazení: Útočník
Výška: 176
Váha: 72
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A
» Junioři A

Jan Zindulka se bude rvát o sestavu s velkou konkurencí. Bude to mít hodně těžké. Poctivou prací by se ale mohl prosadit. Běhavý útočník, velký dříč.

Jak vidí sezonu: "Věřím, že budeme předvádět florbal, který se bude líbit divákům. Pokud budeme podávat vyrovnané výkony, máme na přední příčky."

Martin Tokoš
Číslo dresu: 10
Datum. nar: 11.10.1990
Zařazení: Útočník
Výška: 179
Váha: 71
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A
» Junioři A
» Dorostenci

Martinu Tokošovi vyšel parádně Czech Open juniorů. Stal se nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem. Je nadějí Vítkovic, i přes svém mládí si něco v letošní sezoně na hřišti odvede.

Jak vidí sezonu: "Kolektiv je velmi dobrý a tuto sezonu vidím dobře. Letos by mohlo být asponň semifinále!"

Karel Ťopek
Číslo dresu: 14
Datum. nar: 1.8.1987
Zařazení: Útočník
Výška: 177
Váha: 73
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Karel Ťopek se po sezoně v mateřských Otrokovicích vrací do Vítkovic. Dokáže se prosadit proti top soupěřům, branku vstřelil Pixbu i Dalenu. Loni si podmanil 1.ligu juniorů. Stal se nejlepším hráčem Pegres Cupu.

Jak vidí sezonu: "Vydáme-li v zápasech ze sebe maximum, tak nemám důvod pochybovat o tom, že je v našich silách vrátit boje o medaile do Vítkovic, ale jak jsem řekl, vše záleží pouze na nás."

Vít Hrubý
Číslo dresu: 15
Datum. nar: 15.1.1991
Zařazení: Útočník
Výška: 174
Váha: 61
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A
» Junioři A
» Dorostenci

Vít Hrubý si se starším bratrem Lukášem v ničem nezadá. Je důrazný, na hřišti velmi sebevědomý. Vynikající střelec tahem. Letos by si, podobně jako Tokoš, na míček v nejvyšší soutěži měl sáhnout.

Jak vidí sezonu: "Tato sezona bude určitě úspěšná. S novým vedením snad příjde do klubu pořádek."

Jiří Mojžíšek
Číslo dresu: 17
Datum. nar: 10.2.1986
Zařazení: Útočník
Výška: 182
Váha: 77
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Jiří Mojžíšek je neskutečný dříč, své technické nedostatky stonásobně napravuje velkou pílí. Moc toho nenamluví, soustředí se na svůj výkon.

Jak vidí sezonu: "Dobře."

Marek Mimra
Číslo dresu: 18
Datum. nar: 8.12.1984
Zařazení: Útočník
Výška: 190
Váha: 82
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Tradiční exekutor trestných střílení Marek Mimra se stal loni nejproduktivnějším hráčem Vítkovic. Nastřílel dvaadvacet branek, jedenáct jich připravil. I letos se od něj očekává gólový přísun.

Jak vidí sezonu: "Letošní sezona zdá se býti hvězdnou, neboť v každém z nás koluje odhodlání a chuť zvítězit. Bůh a pohár mistrů s námi. A pokud bude život hořký,... Bohu dík!"

Tomáš Kohút
Číslo dresu: 19
Datum. nar: 16.3.1989
Zařazení: Útočník
Výška: 176
Váha: 82
Hůl: L

Družstvo:
» Muži A
» Junioři A

Slibnou budoucnost Tomáši Kohútovi zabrzdila těžká nemoc. Teď na sobě tvrdě pracuje a snaží se dohnat zameškaný rok. Na Czech Openu dovedl jako kapitán tým juniorů až ke stříbru. Další z řady vítkovických pracantů.

Jak vidí sezonu: "Máme suprový tým jak po herní tak po kolektivní stránce, tak si myslím, že to aspoň na semifinále stačit určitě bude."

Radek Dohnal
Číslo dresu: 20
Datum. nar: 24.1.1987
Zařazení: Útočník
Výška: 177
Váha: 72
Hůl: L
Družstvo:
» Muži A

Flegmatický sniper Radek Dohnal přišel do Vítkovic z Lipníku nad Bečvou. Letos bude mít ve velké konkurenci také těžkou pozici. Má čich na góly, střelecký instinkt.

Jak vidí sezonu: "Letošní sezonu nevidím nijak. Nechám se překvapit!"

Michal Plaček
Číslo dresu: 21
Datum. nar: 18.12.1985
Zařazení: Útočník
Výška: 196
Váha: 88
Hůl: P
Družstvo:
» Muži A

Mašina. Buldozer. Člen bronzového týmu z MS juniorů 2003 v Praze svojí postavou budí respekt. Věčně vysmátý Michal Plaček rok nehrál florbal kvůli práci v zahraničí, teď se vrací. V pravý čas.

Jak vidí sezonu: "Doufám, že s klukama celou sezonu odedřeme a v plném zdraví dosáhneme až na stupně nejvyšší!"

Foto: Ladislav Káňa, Dr. Martin Neužil, Petr Kotala, archiv