Vítkovice porazily Brno

22. září 2007, CD

V prvním domácím utkání modré Vítkovice uspěly. Brno dokázali svěřenci rytíře Vítka přehrát 7:4, rozhodující náskok si vypracovali ve druhé třetině.

      V prvním letošním domácím zápase se v nových dresech hrájící Vítkovice dostaly do vedení v šesté minutě zásluhou střely tahem Pavla Bruse. Když o pár vteřin později chybovala hostující obrana včetně brankáře Wagnera a Martin Vladař po Vaňkově přiťuknutí zvyšoval na 2:0, vypadalo to na jasnou záležitost. Ale v deváté minutě zavelel k útoku hostující kapitán Schneider.. Ve 12.minutě zavřela Vladařova pětka Brno na dlouhé desítky vteřin v jejich obranné třetině, ale Brno se nejenže ubránilo, ale z protiútoku udeřilo podruhé. Petr Kadlec našel chytře před téměř prázdnou brankou volného Koutného a ten vyrovnal. Ještě do první sirény si ale spolupráci zopakovali Vaněk a Vladař, tentokrát zakončoval Jaroslav Vaněk- 3:2.

      Přestávkový program spestřilo exhibiční utkání vítkovických elévků. Hluchý byl začátek i konec druhé třetiny hlavního dění sobotního večera na MH Dubině. Mezitím se ale dvakrát prosadili Vítkovičtí. Ve 28.minutě zkrotil lišácké Vaňkovo nahození opět domácí kapitán Vladař a zasunul za Wagnerova záda počtvrté. Střelec branky ale musel za dvě minuty zatáhnout za záchrannou brzdu před jedním z dotírajících útočníků Brna a rozhodčí Sojkové nařídili trestné střílení. To ale brněnský Kotlas úplně pokazil. Skore se tak němělo, nicméně počet hráčů na hřišti ano a Vladař putoval na trestnou lavici. V přesilovce Brna se ale prosadil po rychlém brejku vítkovický Karel Ťopek a do brněnské klece putoval Zahradníček.

      Na začátku třetí třetiny to zavánělo dalším trestným střílením, ale tentokrát jej rozhodčí nenařídili. S přesilovkou při vyloučení Mojžíška ale Brno naložilo o mnoho lépe než s tou první. Střílenou přihrávku Fila zastavil Tlustoš a pohotově překonal Romana Ciompu v brance Vítkovic. Hrozící nápor Brna záhy odvrátil Ťopek, který po spolupráci s Brusem nadvakrát překonal Zahradníčka. Nezapršelo ani z několika šancí aktivního Petra Kadlece, který byl poprávu na konci utkání vyhlášen nejlepším brněnským hráčem, a tak se závěr utkání dohrával v poklidu. Dvě minuty před koncem ještě skompletoval hattrick Karel Ťopek, když bekhendovou střelou přímo ze vzduchu překonal Zahradníčka. Pak si oba týmy v bezstarostném závěru vyměnili několik velkých šancí, které s přehledem spaloval především Milan Tomašík. Tři vteřiny před koncem ještě dostrkal míček za Ciompova záda Jan Kadlec, ale to na celkovém vítězství Vítkovic již pramálo změnilo.

      Po vítězství na trestná střílení tentokrát Vítkovice vyhrály v normální hrací době a to znamená, že po dvou kolech se na kontě Vítkovic skví pět bodíků.

Detail utkání zde.