Neškodní Bohemians Vítkovicím nevzdorovali

12. ledna 2008, CD

Brankář Bohemians Tomáš Kafka, který se zaskvěl v utkání proti Tatranu a téměř dovedl svůj tým k prvním letošním extraligovým bodům, tentokrát sedmkrát kapituloval. A protože vítkovický Roman Ciompa lovil míček ze své branky pouze jedinkrát, Vítkovice si připsaly jubilejní 200.vítězství v nejvyšší české soutěži a již čtvrté v řadě. Vítěznou branku zařídil dalším skvěle provedeným trestným střílením Petr Kološ.

      Do utkání zasáhlo ze strany Vítkovic několik juniorů. Vedle Víta Hrubého a Martina Tokoše, kteří si již dokonce připsali několik důležitých extraligových branek, se do hry opět dostal Jan Zindulka a letos poprvé také obránce Jan Komínek. K týmu se připojili i Jiří Mojžíšek, Milan Tomašík a Jan Jelínek, kteří minule proti Liberci pro nemoc chyběli. Do utkání naopak nenastoupili Brus a Ťopek.

      Opatrný začátek proťala první branka Vítkovic v 6.minutě z hole Jiřího Mojžíška. K první třetině si již pořadatelé žádnou poznámku do zápisu utkání neudělali. 

      Na začátku té druhé byl vyloučen Komínek, domácí z přesilovky vytěžili pouze Plecháčem nastřelenou tyč. A tak zahřmělo na druhé straně. Po Marku Mimrovi převzal letos roli hračičky Petr Kološ a je exukutorem trestných střílení. V Brně sice neuspěl, ale v domácích zápasech proti Chodovu ve hře i proti Liberci v penaltové loterii ano. Tentokrát se postavil proti Kafkovi a precizním bekhendovým blafákem zvýšil na 2:0 pro Vítkovice. Ve 34.minutě dostali možnost přesilové hry také Vítkovičtá hráči a naložili s ní o poznání lépe než Bohemains. Již za deset vteřin povolal vyloučeného Sládka zpátky do hry utěšenou ranou Milan Tomašík. Hned nato byl vyloučen vítkovický Jelínek a domácí dostali možnost skorigovat skore, ale i s touto přesilovkou naložili bídně.

      Na začátku třetí třetiny putoval na trestnou lavici další vítkovický hráč, a sice Mojžíšek, ale efekt to pro domácí mělo stejně nulový, ba naopak ke sklonku Mojžíškova trestu po průniku Jelínka mohli inkasovat. Ale skóre se nezměnilo. Domácí se přeci jen dočkali v minutě 46., kdy se zpoza branky obtočil kolem tyče Křenek a snížil na 1:3. Pak si vzal na nějaký čas slovo Milan Tomašík. Nejdříve si dvakrát proti Kafkovi neporadil, ale pak dvakrát udeřil a dal tak Vítkovickým uklidňující čtyřbrankový náskok. Ten ještě navýšili v poslední fázi zápasu Martin Vladař s Lukášem Hrubým, kteří svými brankami upravili stav na konečných 7:1 pro Vítkovice.

      Jubilejní 200. vítkovické vítězství v nejvyšší české florbalové soutěži tak nese podtitul Bohemians - Vítkovice 1:7.
      Z posledních čtyř zápasů Vítkovice ztratily jediný bod za vítězství nad Libercem až na samostatné nájezdy a v tabulce se drží mezi nejlepšími.
      Teď nastává období bohaté na utkání. Po utkání v Pardubicích (19.1.) následuje "anglický týden", kdy se Vítkovice utkají nejdříve ve středu 23.1. s Pepinem na hřišti soupeře a pak v neděli 27.1. přivítají doma na "Slečně" Dubině Mladou Boleslav. A aby toho nebylo málo, tak v úterý 29.1. se střetnou doma s Třincem.

      Tabulka by po těchto čtyřech kolech již měla nabídnout náznak toho, kdo se letos podívá do play-off. Střešovice, Vítkovice, Future, Pepino, Mladá Boleslav a Liberec mají výchozí pozici prozatím dobrou, o poslední dvě místa se ale strhne nelítostný boj. Brno, obhájce finálové účasti Havířov, letos ambiciózní Chodov a také Pardubice se budou chtít do "osmičky" probojovat.

Ilustrační foto: Roša