Žákyně ve finále Florbalek.com aneb To je ale situace

04. února 2008, Romana Haunerová

Další z turnajů Florbalky.com Tour se odehrál 2.2.2008 na Fatpipe aréně. Sešly se týmy Vítkovic, Pepina, Lipníku a Olomouce.

     Na turnaj jsme vyslaly poměrně silný tým. S novou taktikou a pozitivním myšlením jsme se probojovaly až do finále.
     První zápas proti Pepinu jsme zvládly přímo luxusně. Díky dobré obraně a úspěšnosti útoku jsme Pepino porazily 5:0. Většinu zápasu jsme byly lepším týmem, což se projevilo i našem výkonu a sebevědomí. Vítězstvím nad věčným rivalem jsme si zvedly sebevědomí a spokojeně odcházely do šaten.
     Ve druhém zápasu proti Olomouci, jsme bojovaly až do konce. První gól vstřelila Olomouc, což ji nakoplo. O pár minut zvyšuje na 2:0. My jsme ale našly odpověď. Z půlky hřiště se do brány trefila naše kapitánka Lucka Šrotová, která ale nebyla na pozici útočníka, ale obránce. Největší potíže nám dělala hráčka s číslem 57, která po chybě obrany nahrála úplně volné spoluhráčce před naší bránou a ta zakončila do prázdné brány. Konečný výsledek-3:1 pro Olomouc.
    Třetí zápas byl proti holkám z Lipníku. Jako vždy jich přijelo málo. Tentokrát jen 6. Což pro nás byla výzva. Tento zápas byl pro nás rozhodující. Když vyhrajeme, postupujeme do finále. Když prohrajeme, hrajeme o 3.místo.Začátek zápasu patřil spíše Lipníku. Hodněkrát nám utekla hráčka s číslem 8 Markéta Žemlová, ale ani jednou se netrefila. Pak přišla éra našeho útoku a obrany. Trefily se snad všechny holky, které v útoku hrály. Ale obrana taky odvedla kus práce. Naše nová posila Verča Ptašinská měla na skóre svůj podíl a trefil se i náš benjamínek Jana Urbánková. Ovšem Lipník bojoval a z boje vytěžil 1 gól, který skóre ale upravil tzv. „kosmeticky“. Konečný výsledek-8:1 pro Vítkovice. A je to tu!! Vítkovice postupují do finále! Pozitivně naladěné, šťastné, rozzářené, unavené a vyčerpané si jdeme odpočinout do šaten.
    Finále!!! Věříme si, máme na to! Soupeřem je sice Olomouc, ale my se nebojíme. Začátek zápasu, rozbíhá se hráčka s číslem 57 a naštěstí míjí branku. O pár vteřin později se už ale nemýlí a naše brankářka loví míček z branky. Asi o minutu později opět míček v naší bráně. Pomalu začínáme myslet negativně. Ale my se pereme a přináší to ovoce. Dáváme dva góly za sebou. Utkání je vyrovnané a napjaté. Stav 2:2. Ale vzápětí střílí Barča Gojová a míček je v síti olomoucké brankářky. Vedeme 3:2. Za pár minut ale Olomouc vyrovnává a je to 3:3. Pořád máme šanci. Do konce zbývá asi minuta. Ale nebezpečná hráčka s číslem 57 se rozjíždí a dává rozhodující branku. 4:3 pro Olomouc. Naše první finále na Florbalky.com Tour jsme sice prohrály, ale zato jsme porazily naše největší rivaly. Byly jsme sice zklamané, unavené, ale taky šťastné. Zvednout nad hlavu pohár za 2.místo je taky nádherný pocit.
    Druhým místem jsme všem dokázaly, že i když nemáme zrovna nejlepší výsledky v lize, umíme se prát, bojovat a vyhrávat. Tímto výkonem jsme si zvedly sebevědomí a utvrdily se v tom, že s úsměvem jde všechno líp.  A jak řekla jedna slečna: „ Žákyně ve finále, to ale situace kámo...“

Romana Haunerová