Ženy: Výhra nad Libercem notně živí naději na postup!

11. února 2008, CD

Vítkovice se vítězstvím nad Libercem 3:2 posunuly na postupovou pátou příčku. Přispěla k tomu taky překvapivá prohra přímého konkurenta Vítkovic v boji o nadstavbu SSK Future s posledním Chodovem!

      Zápas "o bytí a nebytí" se odehrál před solidně zaplněnou tribunou a ze začátku měl velmi opatrný průběh. Vítkovice se před branku Liberce dostávaly sporadicky, šance Libereckých pochytala jistá Lenka Kubíčková. Domácí hráčky se před dostávaly do útočné třetiny dlouhými loby. Jeden z nich přilétl z hole Moniky Adamové až na hokejku volné Michaely Kuzmíkové a tak zblízka dostala Vítkovice do vedení. Za první třetinu šlo na brankářky celkem deset střel, důležitost zápasu byla zřetelná.

      Ve 25.minutě přihrávala před branku Jana Solková a Zuzana Macurová její přihrávku přetavila na gól. Ihned po rozehrání ale vítkovický úspěch smazala liberecká Nečásková a rozdíl ve skóre byl opět minimální. Souboj o každý centimetr plochy pokračoval až do druhé sirény.

      Ve třetí třetině byl Liberec jednoznačně aktivnějším týmem, brankářka Vítkovic Lenka Kubíčková potvrdila dlouhodobě vynikající formu, svůj tým držela od prvních minut třetího dějství. A udeřilo paradoxně na druhé straně. Tereza Urbánková se proháčkovala přes libereckou obranu a svůj postup na branku z levého křídla zakončila přesnou střelou do šibenice. Liberec pak přimáčkl Vítkovice až před Kubíčkovou a ta hasila jeden požár za druhým. Přetížená defenziva vyráběla chyby a fauly. První vyloučení Macurové ještě Liberec nepotrestal, vyloučená Kuzmíková ale na trestné lavici strávila v 52.minutě pouhých devět vteřin. Po bezchybné přihrávce Bartošové se Surá nemýlila a utkání spělo do dramatického závěru. Skvělá Lenka Kubíčková v závěru držela Vítkovice a nad tříbodovou vodou je nakonec uržela.

      Vítkovice vybojovaly cenné tři body. Přišly ale o kapitánku Kuzmíkovou, která si obnovila zranění kolene. Její start v posledních zápasech není jistý.

      Situaci kolem postupového pátého místa nečekaně změnily hráčky SSK Future, které nestačila na Chodov, který se také chopil stébla na postup. Do konce základní části chybí poslední dva zápasy. Za vedoucí dvojicí Děkanka - Bohemians je již jistá postupující Olomouc. Na poslední dvě postupová místa si ale brousí zuby hned pět týmů!
      Liberec prohrál pět z posledních šesti zápasů, k jistému postupu mu stačí z posledních dovou zápasů (Olomouc, Brno) uhrát dva body.
      Vítkovice jsou momentálně na postupovém pátém místě. Z posledních dvou zápasů (Děkanka, Chodov) musí k jistotě postupu uhrát minimálně dva body a zároveň maximálně o jeden méně než Future.
      SSK Future porážkou s Chodovem spadlo na šestné místo. Navíc v posledních dvou zápasech se utká s vedoucím pražským duem Děkanka, Bohemians.
      Právě Chodov se vítězstvím nad Future dostal alespoň teoreticky do hry o pětku. Na páté Vítkovice ztrácí čtyři body. Musí tedy porazit jak Vítkovice a rovněž také Pepino.
      Pepino při své premiérové účasti v extralize do nadstavby pravděpodobně nepostoupí. Aby se toto podařilo, muselo by porazit vedoucí Děkanku a samozřejmě i Chodov.

Foto: Roša