Souboj mistrů

15. února 2008, CD

V neděli hostí na své hale třetí Vítkovice první Tatran Střešovice. Kromě toho, že je prestižní utkání tahákem kola, je i soubojem jediných držitelů mistrovského titulu.

Oba týmy již mají zajištěn postup do play-off, jde jim tedy "jen" o to udržet se v první čtyřce mající výhodu prvních zápasů čtvrtfinále v domácím prostředí.

      Soupeř vítkovických rytířů, Tatran Střešovice, dohání zápasové manko velmi úspěšnou sérií výher. Otočili zápas s Brnem i Chodovem, porazili i Pardubice a vrátili se tak na první místo v tabulce, ze kterého odsunuli právě Vítkovice. Poslední zápasy díky nemoci obou prvních brankářů odchytal junior Bobisud, ale svoji roli poměrně zvládl. Tatranu se konsoliduje sestava, k dispozici budou mít kompletní reprezentační čtveřici Garčar, Fridrich, Jedlička, Richter, osu týmu, do sestavy se po dopingovém trestu pomalu vrací Deutsch.

      Vítkovice jsou na špici tabulky rovněž po sérii podařených zápasů. Porazily v městském derby v krásném zápase Pepino na jeho hřišti 6:5, v šachové partii přelstili Mladou Boleslav 1:0 a v přestřelce uspěli i proti Třinci 10:6. Na konci základní části je však čekají tři velmi těžká utkání. V "souboji mistrů" v neděli proti Střešovicím, na horké půdě Havířova i v posledním kole proti SSK Future se budou body dolovat těžce, ale pokud chtějí letos Vítkovice pomýšlet po dvouleté pauze na postup do semifinále, není pro ně lepší přípravy než odehrát závěr soutěže s tím nejkvalitnějším, co extraliga skýtá.

      Zápas odpovídající magnetu kola očekává i obránce Vítkovic Jan Jelínek. "S Tatranem je to pokaždé tak trochu jiné utkání než s kýmkoliv jiným, přece jenom je to velká výzva porazit Tatran. Navíc letos, když jsme v tabulce tak vysoko. To se pravděpodobně odrazí i na zápase samotném, očekávám vyrovnané utkání." Jelínek ale věří, že Vítkovice v zápase uspějí. "Další vítězství by bylo skvělé. Poslední kola budou ještě velice zajímavé, hrajeme ještě s Future a Havířovem, což rozhodně nebudou jednoduchá utkání, takže každý bod bude rozhodně cenný."

      Stejného názoru je i Lukáš Hrubý. "Určitě se těším. Už jenom fakt, že jsme již hodně dlouho Tatran neporazili, vybízí k motivaci. Měli bychom být na zápas kompletní, takže šanci určitě máme. Já osobně ji cítím velkou. Je to souboj třetího s prvním (po předehrávce 21.kola Pardubice-SSK Future 7:8p se na druhé místo dostalo Future, pozn. red.) a možnost vyhoupnout se opticky do čela tabulky je velmi lákavá. Do zápasu musíme však jít na 100% už od začátku a hlavně se vyvarovat chyb, které Tatran umí velmi dobře trestat. Pokud podáme kolektivní výkon, určitě máme šanci na úspěch."

 

Zápas Vítkovice - Střešovice začíná na MH Dubině v neděli v 15:30!