Milan Tomašík: Letos může zvítězit mnoho týmů

16. února 2008, Dona

Přinášíme krátký rozhovor s jedním z pilířů letošní vítkovické sestavy Milanem Tomašíkem. Nejproduktivnější hráč Vítkovic s průměrem dva body na zápas říká, že za jeho body stojí práce spoluhráčů.

Ahoj Milane, asi se nejvíc bude hodit otázka, jaký to byl pocit dívat se na tabulku Fortuna Extraligy a být první?
      "Určitě je to výborný pocit, i když je už teď v čele Tatran, ale nejlepší by bylo dívat se na
tabulku a být první nebo druhý po všech odehraných zápasech v základní části."


Jsi nejlepším střelcem Vítkovic. Hodně se hovoří o tom, že výkon celého týmu stoupá a padá s tím, jak hraješ. Není to trochu velká zodpovědnost?
      "Zodpovědnost určitě leží na mnoha hráčích, nejen na mě, i když jsem ještě junior. Máme sice mladý, ale už zkušený tým, dost hráčů hraje už svou čtvrtou nebo pátou sezónu v extralize a je jim kolem 22 let. Nemyslím si, že výkon týmu padá a stoupá s mým výkonem, jednou dám branku já a jednou někdo jiný. Tomu, že mám nejvíce branek, hodně vděčím všem svým spoluhráčům, se kterými hraju."


Pro diváky Fortuna Extraligy se letošní ročník musí zdát hodně vyrovaný. Lídři tabulky se prakticky neustále mění. Už to není jen o suverénním Tatranu. Cítíš ty jako hráč letos větší šanci sesadit věčného vládce ze Střešovic?
      "Určitě, Tatran nehraje letos tak v pohodě, jako v minulých letech. Ale základní část je jiná soutěž než play off. Tabulka je více vyrovnaná a myslím si, že je to jenom dobře, že ostatní týmy krom Tatranu nehrajou jen o druhé místo. Letos může zvítězit mnoho týmů, troufám si říct, že kterýkoliv tým, který se probojuje do play off… Síla Tatranu je ale opravdu obrovská právě ve vyřazovacích bojích."


Uvidíme, jak dopadne přímá konfrontace. Je na pořadu už zítra v neděli 17.2.
Vyzvete na domácí hale na Dubině mistra ze Střešovic. Otázka nyní směřuje na toto utkání. Lze v něm uspět? Na Dubině jste naposledy prohráli v listopadu. To už je dlouhá doba!

     "Já osobně doufám, že ta doba se prodlouží, mohla by trvat i do konce sezony :) V utkání bychom mohli uspět, kdyby se nám dařilo vše důležité a měli štěstí. Počínaje dobrým výkonem brankáře a stoprocentním výkonem po taktické stránce. Tatran je určitě jedním z nejsilnějších soupeřů vůbec."


Teď trochu odlehčení. Na stránkách Vítkovic se objevily fotografie dresů. Takže otázka zní, jak se ti v nich hraje?
      "Zatím jsme druzí, takže je to skvělé, mi osobně se hraje dobře, jsou velmi pohodlné.. Nejdůležitější však bude, aby se každému z našeho týmu v nových dresech hrálo lépe než v dresech z minulých sezon.."


Díky za rozhovor, hodně štěstí do dalších bojů a hlavně ať tě neopustí střelecká muška!

       "Já taky děkuju..."

 

Milana Tomašíka vyzpovídala Dita Ondrejková

Milan Tomašík
Číslo dresu: 7
Datum. nar: 5.7.1988
Zařazení: Útočník
Výška: 181
Váha: 72
Hůl: L
Družstva:
» Muži A
  Junioři A
  Z G A B TM
Sezona 2007/2008: 17 18 16 34 12
kompletní stats hráče »