Věštírna: Jak dopadne základní část?

19. února 2008, CD

Kdo na sebe narazí v play-off? Kdo vyfasuje černého Petra a vůbec do něj nepostoupí? Tuto hádanku se nezávisle na sobě pokusilo rozluštit 13 florbalových hráčů a odborníků. Tuto velmi odvážnou prognózu budou chtít podkopat hlavně havířovská Torpeda.

 

      Nezávisle na sobě si třináct florbalových osobností, především z vítkovického A-týmu, tiplo výsledek jednoho ze třinácti utkání zbývajících do konce základní části Fortuna Extraligy. Výsledky zajímavé hry teď zhodnoťme.

 

  15.kolo:
PEPINO - TATRAN  9:2
  Petr Kološ, obránce 1. SC SSK Vítkovice
Utkání Pepino-Tatran vidím pro nás velmi optimisticky pro Vítkovice. Myslím si, že Pepino bude chtít odčinit bodovou ztrátu z předchozích utkání a nad Tatranem vyhraje. Průběh utkání bych viděl v režii domácích a pokud se Fridrich s Jedličkou střelecky neprosadí, tak to vidím na velkou výhru Pepina.

  13.kolo:
PEPINO-MLADÁ BOLESLAV  3:2
  Roman Ciompa, brankář 1. SC SSK Vítkovice
Očekávám,že Boleslav už napodruhé dorazí, tak to asi 5:0 neskončí, ale o moc víc gólů v zápase nepadne. Tipl bych tak 3:2, s podmínkou, že Boleslavi dobře zachytá brankář, jinak bude rozdíl ve skóre větší

  21.kolo:
BRNO-CHODOV  4:5p
  Marcel Suchánek, brankář 1. SC SSK Vítkovice
V tomto zápase jde o hodně. Jak Chodovu, tak Brnu. Chodov ale musí bezpodmíněčně vyhrát. Já osobně tipuji výhru v prodloužení 4:5 pro Chodov. Rozhodující gól dá Hanic, nahrávat bude Vaňěk.

PEPINO-BOHEMIANS  5:2
  Patrik Suchánek, obránce 1. SC SSK Vítkovice
Tipuji, že vyhraje Pepino. I když se jim výsledkově a herně nedaří, s Bohemians si poradí.

LIBEREC-TŘINEC  8:4
  Michal Hanic, útočník 1. SC SSK Vítkovice, momentálně na hostování v TJ JM Chodov
Myslím, že Liberec bude hrát doma uvolněně, s jistotou play-off v zádech a před svými diváky bude chtít dobrým výkonem potvrdit, že tam není náhodou. A určitě bude hrát o co nejlepši pozici do vyřazovacích bojů. Třinec se pomalu připravuje na play-down a ladí sestavu, což dokumentuje nově složený první útok Curney-Petřík-Lukeš, který bude v zápase určitě nebezpečný, což potvrdil už proti Pepinu.

TATRAN-MLADÁ BOLESLAV  7:3
  Jan Jelínek, obránce 1. SC SSK Vítkovice
Toto utkání bude další z opravdu mnoha vyrovnaných v letošním ročníku FE, ale mým favoritem je Tatran, který by rozhodně doma body neměl rozdávat. A pokud si mám tipnout přesný výsledek, tak vyhraje v poměru 7:3.

HAVÍŘOV-VÍTKOVICE  4:6
  Jiří Kroupa, redaktor Florbal.cz
Havířov si nemůže dovolit v boji o play off další ztrátu a to mu možná bude svazovat ruce. V loňském play-off ale Vítkovice přehrál a určitě si na ně věří i letos a obzvláště doma. Vítkovická obrana v posledních zápasech hraje na jedničku a pokud se jí podaří ubránit útok bratrů Kožušníků podobně jako elitní útok Střešovic, může pomýšlet na vítězství. Derby nikdy nemá favorita, rozhodovat budou maličkosti. Vítkovice teď odehráli většinu zápasů v domácím prostředí, když ale předvedou na havířovské gumě podobné výkony jako dosud na Dubině, zvítězí. Zajímavý bude i souboj tahounů útoku. O kvalitách Pavla Kožušníka nikdo nepochybuje, u Milana Tomašíka záleží na psychickém rozpoložení. Vsítí-li tento vítkovický ostrostřelec nějakou tu branku, neodjedou hosté s prázdnou.

  22.kolo:
BRNO-LIBEREC  7:6ts
  Martin Vladař, kapitán 1. SC SSK Vítkovice
Čekám velmi "drsný" zápas, který skončí po 60 minutách remízou. Bude to tvrdý nepěkný match, hodne emotivní a vyhecovaný, Rozhodne výkon obou gólmanů. Brno zvítězí až na trestná střílení

CHODOV-PEPINO  4:3ts
  Richard Urban, brankář 1. SC SSK Vítkovice
Tento zápas vidím na remízu, Pepíno se v tuto dobu nenachází v dobré formě, navíc je čeká zápas s Tatranem a to budou mít hoši z Pepína hodně těžké, protože Tatran bude chtít porazit alespoň jedno Ostravské mužstvo. Chodov hreje o play-off, tak do toho dá vše, tipl bych 4:3 po nájezdech.

BOHEMIANS-TŘINEC  8:4
  Tomáš Sladký, hráč SV Wiler Ersigen, odchovanec 1. SC SSK Vítkovice
V posledních zápasech se Bohemce celkem daří. Třinec určitě nebude lehkým soupeřem, ale myslím, že se Pražané už dost poučili ze spackaných závěrů a v posledním kole se rozloučí se základní části výhrou. Po přestřelce v prostřední části se nakonec rozhodne až 8 minut před koncem, utkání skončí 8:4 pro Bohemku.

VÍTKOVICE-FUTURE  5:4ts
  Tomáš Fiala, redaktor Florbal.cz, hráč M-COM FBC Liberec
Výsledek bude 5:4 po najezdech pro Vítkovice... Bude to velké drama a Vítkovice vyhrají až na nájezdy, což jim bohužel nebude stačit na celkové vítězství v tabulce FE.

MLADÁ BOLESLAV-PARDUBICE  5:3
  Pavel Brus, obránce 1. SC SSK Vítkovice
Pardubice do posledních kol bojovaly o play-off a dokázaly vzít body i favoritům. Mladá Boleslav bude chtít s klidem dohrát základní část a  polepšit si výchozí pozici. Hodně bude záležet, zda Pardubice budou ještě mít dost psychických sil, nebo už se budou připravovat na play-down, do kterého už ted jdou s velkým bodovým náskokem.

HAVÍŘOV-TATRAN  4:6
  Milan Tomašík, útočník 1. SC SSK Vítkovice
Myslím si, že Tatran by si neměl dovolit další zaváhání před play-off a měl by vyhrát, ale Havířovu se jedná o velmi cenné 3 body k postupu do play off, věřím, že to bude vyrovnané utkání, ale hosté vyhrají 4:6

 

      Když dosadíme výsledky do tabulky, vyjde nám, že do play-off letos nepostoupí loňský finalista Pegres Havířov, postup do první čtyřky unikne Mladé Boleslavi a nakonec Bohemians, ač se bodově dotáhne na Třinec a vzájemnými výsledky 3:7 a 8:4 smaže i toto kritérium, nakonec o dvě branky horším celkovým skore neopustí poslední příčku tabulky.
      Dvojice pro play-off:
Vítkovice-Chodov, Tatran-Brno, Pepino-Liberec, SSK Future-Mladá Boleslav

TABULKA PO ZÁKLADNÍ ČÁSTI:

1. Vítkovice 48
2. Tatran 47
3. Pepino 44
4. SSK Future 42
5. Mladá Boleslav 41 (+20)
6. Liberec 41 (+13)
7. Brno 36
8. Chodov 32
9. Havířov 31
10. Pardubice 22
11. Třinec 6 (-77)
12. Bohemians 6 (-79)

      Zda takto bude vypadat tabulka v neděli 2.3. večer, to určí ale florbalisté samotní přímo na hřišti. Závěř Fortuna Extraligy je letos nesmírně dramatický, především v boji o postupové osmé místo do play-off, ale týmy se perou i na špici tabulky a o čtvrtou příčku.
      Uvidíme, kdo ze třinácti dotázaných bude výsledku nejblíže.