Vítkovice suverénně

02. března 2008, CD

Oslabené Future Vítkovicím příliš nevzdorovalo. Do play-off jdou Vítkovice přinejhorším ze druhého místa na sedmé Bulldogs Brno!

 

     Future přijelo oslabené o některé juniorské hráče a pouze v deseti lidech do pole. Od začátku na hřišti jasně panovaly Vítkovice. Dobývat Rytychovu branku se jali od prvních minut a jako první důrazně zahrozil Lukáš Hrubý, ale trefil pouze tyč. Za další dvě minuty se stejným způsobem podařilo pražského brankáře vystrašit v přesilovce Tomašíkovi, gól visel ve vzduchu. V šesté minutě putoval na trestnou lavici již druhý hráč Future, ale ani z této přesilovky domácí branku nevytěžili. To se podařilo Milanovi Tomašíkovi až v desáté minutě nenápadnou střelou k tyči, Vítkovice vedly. Hosté se k Ciompovi pořádně dostali až v přesilovce na sklonku první třetiny, Michal Soukup trefil dokonce tyč. V téže přesilovce si ale velmi aktivní hrající Vítkovice vytvořily také dvě slibné šance!

     Stejný obrázek se opakoval i na začátku druhé třetiny. Přesilovku Future při vyloučení Jelínka sehrály Vítkovice v útočném pásmu. V domácí sestavě nahradil distancovaného Plačka junior Zdeněk Žák a ve 29.minutě donutil nebezpečnou střelou "do ohně" hostující obranu k neobratnému zakončení do vlastní sítě - 2:0. Ve 34.minutě byl faulován jeden z vítkovických v dobré šanci a rozhodčí nařídili trestné střílení, které bravurně proměnil Petr Kološ - 3:0. O chvilku později srazil nešetrně Freund Patrika Suchánka a na trestnou lavici byl vykázán dokonce na pět minut. Vítkovice měly v početní výhodě, která se překlenula až do několika vteřin třetí třetiny, několik možností, ale hrály příliš na krásu, míček "do kuchyně" se jim zavést nepodařilo.

      Třetí třetina byla plynulým dokončením zápasu. Poklidnou pasáž okořenili několika dobrými zákroky oba brankáři, Roman Ciompa i David Rytych. Především Rytych měl co dělat, aby odvrátil nebezpečí hrozícího debaklu. V 55.minutě ale nestačil na kombinaci, na jejímž konci byl střelec posledních zápasů Jiří Mojžíšek. Za další minutu předložil Vladař před prázdnou branku Lukáši Hrubému a ten přinutil Rytycha lovit míček ze sítě popáté.

      Vítkovice zakončily základní část kulatým vítězstvím 5:0. Play-off, které začne již příští víkend, je však zcela jiná soutěž, tam jde opravdu o všechno. Věřme, že si vítkovičtí florbalisté vynikající formu z poslední doby přenesou i do vyřazovacích bojů!

 

 

Foto: Roša