Neděle: jednoznačná záležitost

16. března 2008, CD

V exhibici se proměnilo čtvrté utkání mezi Brnem a Vítkovicemi již v první třetině. V 10.minutě svítilo na ukazateli skóre 0:4 a drobné pozlobení v podobě Kotlasova snížení na začátku 2.třetiny potrestaly Vítkovice ještě do druhé sirény šesti brankami! Skóre se zastavilo na pro Brno hrůzostrašných 3:13!

      Před čtvrtým utkáním se v zákulisí hodně spekulovalo a psychické výhodě, kterou měly mít Vítkovice po sobotním vítězství. Zda to bylo tímto povzbuzením nebo ne, to již asi nezjistíme, každopádně do zápasu vlétly Vítkovice ve více než velkém stylu a toto temto udržovaly až do konce. Nakonec nadělily Brnu na jeho hřišti výprask 13:3!

      Opět bez nemocného Patrika Suchánka a opět jen na dvě pětky rozjely Vítkovice brankostroj na konci 4.minuty. Po skvělé kombinaci doputoval míček z Mojžíškovy hole až k Milanu Tomašíkovi, který neměl s umístěním míčku do odkryté branky problém. Za minutu se radovaly modré Vítkovice podruhé, střelcem branky byl tentokrát Lukáš Hrubý. V deváté minutě bylo domácím ještě hůř, kdežto početnější skupina fanoušků Vítkovic ve staré hale na Vodové byla u vytržení. To když se po trestném úderu prosadil Pavel Brus a tak dal zapomenout na sobotní nejistý výkon. Do branky putoval Kinnunen. Po deseti vteřinách ho Karel Ťopek přivítal tím nejlepším způsobem- 0:4!
      Pak ale finský obr několika vynikajícími zákroky zadržel lavinu, která se minutu od minuty valila na jeho branku. Do konce třetiny již za svá záda míček nepustil, stejně jako Roman Ciompa, i když ten měl nepoměrně méně práce.

      Druhou třetinu zahajovaly Vítkovice přesilovkou při vyloučení Jana Kadlece, ale neprosadily se. Po vypršení Kadlecova trestu zavelel na steč domácí kapitán Kotlas a jeho tvrdá rána po zemi skončila za Ciompovými zády. Vítkovický brankář toho příliš neviděl. Brno si pak vypracovalo několik slibných šancí. Vítkovická "pauza" ale skončila ve 27.minutě. Kološ vysunul Milana Tomašíka a ten přidal svoji druhou branku v utkání. A Kinnunem odolával dalším vítkovickým nájezdům. Situaci 2 na 1 řešil agilní Martin Tokoš ve 29.minutě přihrávkou, ta se mu ale nechtěně vrátila před odkrytou branku a mladý útočník zvyšoval na 6:1. Kinnunen byl v protipohybu, neměl šanci. Exhibice pokračovala, o minutu později vykombinovali Tomašík s Plačkem všechno, co šlo a Michal Plaček zakončoval do prázdné branky. Ve 35.minutě využily Vítkovice přesilovku, Jelínkovu střelu proměnil tečí Karel Ťopek v osmou branku. Pak byl nepříjemně faulován Lukáš Hrubý a ze země se sbíral hodně ztěžka. Na několik minut byl zápas přerušen a Hrubému museli za mantinel pomoci spoluhráči. Ještě do konce druhé třetiny padly další dvě branky do brněnské sítě. Úspěšnou kombinaci si zopakovali Tomašík a Plaček a jubilejní desátou branku přidal odevzdanému Brnu tvrdou ranou Jan Jelínek.

      Z povinnosti dohrávaná bezstarostná třetí třetina přinesla dalších pět branek. Lukáš Hrubý se opět zapojil do hry a byl to právě on, který se opřel z voleje do odraženého míčku a zvýšil již na 11:1. Branku z kategorie kuriózních pak vstřelili k obrovské radosti domácích fandů i Brněnští. Střelu Petra Kadlece vyrazil Ciompa nad sebe, ale nezorientoval se právě nejlépe a míček se mu snesl zpátky do sítě. V 54.minutě se prosadil opět Hrubý. Vladařově dlouhé přihrávce dodal těsně před Kinnunem jiný směr. Pak v euforii chyboval Ťopek a jeho "námaz" potrestal střelou do šibenice Koutný. Poslední branku večera si schoval na poslední minutu Milan Tomašík a stejně jako Hrubý uzavřel hattrick.

      Vítkovice v tomto utkání zavzpomínaly na podařené výkony ze závěru základní části a suverénně Brno porazily. Vysoké vítězství je ale s konečnou sirénou proměněno na jeden bod v zápasové sérii, kterou není předznamenávají dvě dvojky. Stav 2:2 znamená jistotu rozhodujícího pátého zápasu. Ten se odehraje během týdne doma na MH Dubině. Konečný termín se objeví na stránkách nejpozději do zítřka večera.

Přijďte Vítkovice v rozhodující chvíli série podpořit!!!