Junioři v Praze nepadli, vybojovali pátý zápas!

24. března 2008, CD

Okleštěná sestava juniorů v Praze podala neskutečný výkon a doslova vydřela proti kompletnímu týmu SSK Future vítězstvím 4:3 pátý zápas. Ten se odehraje ve středu v 19:00 na MH Dubině. Přijďte juniory v boji o finále povzbudit! Zaslouží si to!!!

      V sobotu nastoupily Vítkovice proti plné sestavě Future včetně Šebka, Riebauera, Roba a dalších pouze v devíti lidech do pole, útočně laděný bek Komínek se posunul do útoku. Devět statečných ale nezachitylo nástup soupeře, po první třetině vedlo Future 3:0 a získalo rozhodující náskok. Ve druhé třetině sice snížil Lukáš Rychlý, ale v přesilovce se prosadil domácí Tyl. Na další snížení Dana Hrbáčka dokázali domácí do přestávky také odpovědět. Rozdíl tří branek tak trval i po dvou třetinách. V průběhu utkání navíc pro křeče musel odstoupit Martin Michalík a sestava se tak zúžila pouze na osm lidí. 
      Nejpovedenější třetina Vítkovic byla  v tomto zápase ta třetí. Hned v jejím úvodu si vynutili dva fauly domácích a přesilovku 5 na 3 zužitkoval další brankou Rychlý. Fyzické síly klukům ale nestačily na celý zápas a v závěru si již nevynutili takový tlak, aby přiměli domácí hráče chybovat. Naopak v 56.minutě definitvně rozhodl po spolupráci s Kiprovem Moravec.

      Na nedělní zápas přijel juniorům pomoct čtvrtý obránce Martin Jankulár a vyplatilo se. SSK Future opět nasadilo všechno, co bylo k dispozici. Future začalo zápas opět aktivněji, ale na výborného Schulmeitera si ani Daniel Šebek nepřišel. A tak přišla 8.minuta, Vít Schulmeister vyzval výhozem k brejku Petra Skařupu a ten přízemní střelou poslal Vítkovice do vedení. Hostující brankář odolával až do 10.minuty, kdy nestačil na střelu Podhráského. Pět minut poté se prosadil Šebek, Future vedlo. Šance na vyrovnání se naskytla Vítkovicím na sklonku první třetiny, ale vyloučení Kiprova nepotrestaly. Ve 27.minutě byl vyloučen Komínek. Ani Future ale přesilovku nevyužilo a naopak několik sekund po svém návratu na hřiště Jan Komínek proměnil Kohútovu přihrávku před prázdnou branku ve vyrovnávající gól. Tato branka vlila vítkovickým mladíkům do žil novou krev a byli rázem aktivnější. Ve 33.minutě navíc tvrdě fauloval Moravec a přesilovku hráli hosté. Po chvilkovém obléhání Weissgärberovy branky střílel Komínek a jeho střelu dorazil do sítě Tomáš Kohút - 2:3! Hlavní roli druhé třetiny sehrál jednoznačně Jan Komínek. Dal gól, na další přihrál a také si odseděl celé čtyři trestné minuty. Vít Schulmeister tedy ani v další přesilovce Future neinkasoval.

      Vstup do třetí třetiny však Vítkovicím nevyšel, trefil se Rebro. Šance se pak střídaly na obou stranách, ty Vítkovické pálili Komínek, Skařupa a další. Future tlačilo, hosté spoléhaly na rychlé brejky. Tajenku vyřešil čtyři a půl minuty před koncem Martin Michalík, tvrdou ranou překonal domácího brankáře Weissgärbera. Na konci odolaly Vítkovice obrovskému tlaku domácích, ale vynikající Schulmeister již míček za svá záda nepustil.

      Vítkovice srdnatým výkonem vydřely pátý zápas v Ostravě. Ten se odehraje ve středu v 19:00 na MH Dubině.