Junioři jdou do finále!

26. března 2008, CD

V pohodě hrající Vítkovice porazily v pátém zápase na svém hřišti SSK Future 8:4 a postoupily do finále 1.ligy juniorů! V něm se střetnou s nedalekým Havířovem, který na finále zbrojí již od soboty, kdy vyhrál i třetí zápas semifinále se Střešovicemi.

      Na Dubině se sešlo přes 150 diváků a vytvořilo domácím Vítkovicím dostatečně pevný odrazový stupínek k postupu do finále.

      Jako první se prosadil ofenzivní bek Jan Komínek po dobrém forčekingu Žáka. Jeho zásah však zanedlouho smazal hostující Kudrlička a v 9.minutě se začínalo znovu. Několik výborných zákroků si připsal brankář Schulmeister, na druhé straně si na nedostatek práce nemohl stěžovat ani Weissgärber v brance Future. Důležitý okamžik přišel na samém konci prvního dějství. Rychlý poslal dlouhým lobem míček na Martina Tokoše, který jej napálil z voleje od mantinelu přesně do šibenice- 2:1. Co do psychiky branka určitě za dvě.

      Druhá třetina byla srovnatelná s tou první a to nejen opatrným začátkem, ale i podobným průběhem. V 7.minutě se trefil po Hrbáčkově skvostné přihrávce do prázdné branky Tomáš Kohút, na jeho úspěch dokázali hráči Future rychle reagovat. Mezitím ale zvonila tyč po střele Martina Jankulára. Téměř přesně v polovině zápasu si vzali hosté oddechový čas a vyplatilo se. Nejprve trefil Antůšek tyč a pak hosté po pokažené standartní situaci Vítkovic z brejku snížili. Střelcem byl Tyl. A stejně jako v první třetině patřilo však poslední slovo Vítkovicím. Rychlý předložil Martinu Michalíkovi a ten trošku se štěstím zvýšil na rozdíl dvou branek.

      V poměrně čistém utkání museli rozhodčí sáhnout k udělení trestu až ve 43.minutě, kdy vyloučili za blokování hole pražského Riebauera. Vítkovice ale přesilovku nevyužily. Za to se ale prosadily o dvě minuty později při hře 5 na 5. Tomašík vyslal do sóla Martina Tokoše a ten ač tísněn obránci Future stihl ještě udělat Weissgärberovi kličku a blafákem jej překonat. Pak putoval na trestnou lavici také domácí hráč, Partik Suchánek za sekání. Výhodu pro hosty ještě umocnily Vítkovice špatným střídáním a Future tak mělo přes minutu výhodu přesilové hry 5 na 3. Tu 12 sekund před návratem Suchánka využil Rebro ke snížení. Pokračovala tak přesilovka 5 na 4, která nejen že zůstala nevyužita, ale hosté v ní dokonce inkasovali. Skvělou práci odvedl Vít Hrubý, předložil před odkrytou branku Martinu Tokošovi a ten skompletoval hattrick. Vít Hrubý vymyslel i sedmý gól. S Michalíkem dobře napadal a po vybojování míčku našel na středu volného Pavla Jankulára. 7:3. Výborný výkon korunoval Martin Tokoš dvě minuty před koncem, kdy obral o míček obránce Future a blafákem vsítil již svoji čtvrtou branku večera. Pak ještě korigoval Kudrlička na konečných 8:4 pro Vítkovice, což již ale radost po konečném hvizdu rozhodně zkazit nemohlo.

      Brankově byly Vítkovice každou třetinu dvakrát lepší než Future. Po třetinách 2:1, 2:1 a 4:2 porazily Vítkovice v pátém semifinále SSK Future 8:4 a postoupily do finále, které tak bude ryze severomoravskou záležitostí. Střetnou se v něm 1. SC SSK Vítkovice a Torpedo Pegres Havířov.

Foto: Roša