Vítkovice stříbrné

13. dubna 2008, CD

Menší kaňku na letošní vysvědčení si udělali florbalisté Vítkovic v nedělním posledním finálovém utkání. Vysokou porážkou 2:10 se loučí s letošní jinak velice úspěšnou sezonou. Po osmi letech bojovaly Vítkovice o zlato. Nakonec je barva kovu stříbrná.

      Jakoby uspokojení včerejším vítězstvím v posledních vteřinách nastoupily Vítkovice do dalšího boje o titul. Po první třetině svítilo na světelné kostce skore 0:4 a bylo prakticky po nadějích. Tatran do utkání nastoupil s odhodláním zápas urvat za každou cenu a Vítkovice dokonale zaskočil. Již v první minutě se prosadil v malém brankovišti Hlavička. V desáté minutě po krásně sehrané standartní situaci střílel přesně k tyči Richter. V 15.minutě opět zafungovala spolupráci Fridrich-Jedlička a když v 16.minutě propasíroval Jedlička míček až k volnému Vávrovi a ten zvýšil na 0:4, utkání bylo prakticky rozhodnuto. Zřejmě nejhorší třetinu v sezoně zakončili Vítkovice v oslabení. Paradoxně v něm ale byly za celou třetinu nejnebezpečnější a poprvé vystrašily Bobisuda.

      Druhá část začala lépe, Vítkovice se tlačily do střel, ale nalezený vítr z plachet jim definitivně sebral Hlavička. Martin Tokoš sice v signalizovaném vyloučení ve 25.minutě využil krásnou křížnou přihrávku Bruse a snížil na 1:5, víc ale již Tatran v této třetině nepovolil. Ač byli domácí aktivnější. Střešovice se již nerozpakovaly výsledek od poloviny zápasu hlídat i za cenu vyhazovaných míčků.

      Třetí třetina byla křečí, ve které se Vítkovice, zmítaly snažíc se vykřesat alespoň teoretickou naději na zvrat. Totální ofenzivu ale Tatran zkušeně trestal úspěšnými útoky do otevřené obrany. Dvě branky vstřelil dokonce v oslabení. Ke konci utkání se na hřiště podívali i náhradníci na obou stranách. Poslední slovo ve Fortuna Extralize 2007/08 řekli ale Vítkovičtí, jmenovitě Milan Tomašík, který 14 vteřin před koncem bekhendovou kličkou překonal náhradníka Bauera.
      Poslední finále rozhodla absolutní střelecká pasivita Vítkovic na začátku utkání, výkon Romana Ciompy bohužel poměrně hodně ovlivnil jeho zdravotní stav. Vítkovicím chyběla jeho jistota.

      Blahopřejeme Tatranu Střešovice k zaslouženému vítězství a obhajobě mistrovského titulu.

      Vítkovice získaly stříbrné medaile. Rázně se tak po dvouleté semifinálové odmlce vrátily mezi českou florbalovou elitu, ze které naopak vypadl městský rival Pepino Ostrava. Po osmi letech se vítkovičtí fandové dočkali finále. Po dvouletém půstu se na krku vítkovického hráče houpe medaile. Tentokrát je stříbrná.
      Hoši, děkujeme!!!

Foto: Roša