Prague Games: den druhý

11. července 2008, CD

Kluci mají nakročeno všichni do play-off, holky porazily Rychenberg Winterthur! Bilance druhého dne: 6 výher, 2 remízy, 1 prohra.

Elévové (kategorie B12) pokračují ve skvělých výkonech, Benešov porazili 9:4 a devět branek nastříleli i Horní Suché. Tentokrát se radovali z vítězství 9:2. Tímto je zajištěn postup do čtvrtfinále Prague Games! Na tom, z jakého místa to bude, rozhodne páteční zápas s norským Ajerem.

Mladším žákům (B14) nedělal větší problémy Pelhřimov (3:1), za to však se Švédy (Värmdä) začali s přehnaným respektem a po pár minutách to bylo 0:3. Pak se kluci oklepali a dotáhli se až na rozdíl jediné branky. Nakonec však podlehli 3:6. V posledním zápase musí porazit německý tým UHC Sparkasse Weißenfels.

Starší žáci (B16) po vítězství nad Jičínem 5:2 hráli o postup ze skupiny s finským týmem AC Haki. Vítkovicím stačila remíza, k níž nakonec i přesto, že byly celý zápas nebezpečnější, došlo. Po fotbalovém výsledku 0:0 stačí klukům k postupu do play-off ve středu ráno porazit Wizards.

Dorostenci (B18) v jednom z nejflorbalovějších utkání dosavadního průběhu Prague Games remizovali s finským výběrem Kuopion Salibandyseura ry 1:1. Na branku Michala Smetany dokázali Finové chvilku před koncem odpovědět zásahem Lankinena. Ve večerním utkání pak Vítkovice rozstřílely bezbrannou Plzeň 13:1. Postup ze skupiny si tak zajištěli již po 2.hracím dnu, o pořadí na prvních dvou místech bude pravděpodobně rozhodovat celkové skóre.

Starší žákyně (G16) se vyrovnaly s pokaženým prvním dnem dobře a po výborném týmovém výkonu porazily přesvědčivě švýcarský UHC Rychenberg Winterthur 4:1! Nepříznivý Vývoj ve skupině je ale i přes tuto výhru odsoudil k poslednímu místu a v pátek se tak utkají v souboji o umístění s Tatranem Střešovice a poté ještě s jedním z dvojice Litvínov-Žďár nad Sázavou.

Účast týmů 1.SC SSK Vítkovice na turnaji Prague games podporuje statutární město Ostrava.