Prague Games: nejdále elévové

12. července 2008, CD

Starší žáci i dorostenci vypadli smolně se švédskými soupeři, mladší žáci nestačili na Finy. Starší žákyně si po nepodařené skupině spravily chuť dvěmi vítězstvími v zápasech o umístění. Elévové se dostali do přes Frýdek-Místek do semifinále, nejdál ze všech.

Elévové (kategorie B12) nejprve dovršili spanilou jízdu skupinou vítězstvím nad norským týmem Ajer IBK 5:4. Po dalším velkém drama postoupili ve čtvrtfinále přes Frýdek-Místek (6:4). Stopku klukům vystavilo až Pepino. V souboji o třetí místo pak v neděli podlehli slovenské Nižné 1:6 a z Prahy si odvážejí 4.místo.

Mladší žáci (B14) museli v posledním zápase skupiny proti UHC Sparkasse Weißenfels (Německo) vyhrát. Na branku Dominika Sobotky ještě dokázali naši západní sousedé zareagovat, pak se již ale naši kluci rozestříleli a skóre se zastavilo až na skóre 6:1. Čtyřmi brankami se blýskl Marek Bräuer. V osmifinále už ale Vítkovice nestačily na finské favority Tapanilan Erä. I když vedli 2:1, nakonec podlehli vysoko 3:11.

Starší žáci (B16) si nejprve zajistili postup do předkola play-off hladkým vítězstvím nad Wizards Praha 6:0. Pak ale i přes vynikající výkon podlehli švédskému týmu Mölndal 3:2, když po katastrofálním záčátku (po 17 vteřinách prohrávali 0:2) skóre vyrovnali, ale protože další záplavu šancí již nedokázali proměnit, přišel trest. Na branku soupeře 2 minuty před koncem již kluci nedokázali zareagovat a turnajem se předčasně rozloučili.

Dorostenci (B18) po kanonádě s Zugem United II (Švýcarsko) 13:0 porazili v osmifinále rovněž hladce Kladno 6:0. Ve večerním čtvrtfinále však ve velmi kvalitním zápase prohráli se švédskou Hagundou po samostatných nájezdech. Na vedení Švédů 2:0 dokázali brankami Michala Smetany a Pavla Jankulára odpovědět, ale vaz jim zlomilo až neproměňování trestných střílení. Přestože Ondřej Porwisz chytil 7 z 9 nájezdů, Vítkovice uspěly jen jednou a tak největší naděje na medaili pohasla ve čtvrtfinále.

Starší žákyně (G16) odehrály dva zápasy o umístění a oba vyhrály. Tatran Střešovice porazily přesvědčivě 5:0 a poslední utkání s Žďárem nad Sázavou rovněž vyhrály (3:1). Z pěti zápasů na Prague Games tak vyhrály tři, včetně cenného vítězství nad švýcarským Rychenbergem Winterthur.

Účast týmů 1.SC SSK Vítkovice na turnaji Prague games podporuje statutární město Ostrava.