Vítkovice porazily Köniz 5:4!

23. srpna 2008, CD

Cenné vítězství je na světě.

Vítkovice - Köniz 5:4 (1:3,1:0,3:1)

      V úvodu utkání měly Vítkovice více ze hry i více šancí. Do první vyložené se dostal po Ťopkově příhře Lukáš Hrubý, ale brankáře Švýcarů neprostřelil. Vítkovicím pak nevyšla přesilovka a od této chvíle se karta obrátila. V 9.minutě musel zasahoval nadvakrát Ciompa, v 11.minutě už ale kapituloval. Dělovku z křídla vyslal Antener. Pak byl vyloučen Ťopek, který svou minelu hasil faulem. V oslabení měly Vítkovice dvě stoprocentní šance. Sám na brankáře běžel po skvělé Foltově práci Vladař, ale přestřelil. Zakrátko se po spolupráci s Jelínkem dostl do stejné výhody Tomašík, ale také nedal! A tak přišel trest opět z hole Antenera. A aby bylo ještě hůř, putoval zakrátko po přísném vyloučení na trestnou lavici Tomašík a v přesilovce elegantně zblízka skompletoval hattrick Antener. Zpátky do hry Vítkvoice vrátil kapitán Martin Vladař, který v 18.minutě doklepl svoji vlastní střelu do branky! Pak ještě střílel  Mojžíšek, ale brankář Leisi Remo jeho střelu kryl.

      Na začátku druhé třetiny byl vyloučen Jan Jelínek, v přesilovce se snažil opět zvýšit Antener, ale tentokrát byl Ciompa proti. Několika výbornými zákroky svůj tým podržel. Ve 28.minutě pálil bekhendem Mojžíšek a o chvíli později měl dobrou šanci tentýž muž, ale ani tentokrát proti Remu neuspěl. Ve 34.minutě střílel pěkně ze vzduchu Nino, ale Ciompa byl opět na místě. V 37.minutě se podruhé v zápase prosadil Martin Vladař! Společně s Jiřím Mojžíškem dotlačili míček do sítě a po dvou třetinách je to už jen o branku!

      Třetí třetina přinesla strhující podívanou. Byl vyloučen Kuchen, v přesilovce měly Vítkovice dobré šance, nejblíže brance byl Tomašík, ale neproměnil. Osm vteřin po návratu vyloučeného hráče ale napřáhl Suchánek a prostřelil věe, co mu stálo v cestě. 3:3! Další vyloučený byl opět na vítkovické straně, jmenovitě Ťopek. Ve hře 6 na 5 trefil břevno Antener. A v přesilovce se prosadil kdo jiný, než Emanuel Antener. Tentokrát dorážkou z malého brankoviště. Vyrovnat se snažili Mojžíšek a Lukáš Hrubý, ale jejich střely úspěch neslavily. Nejdůležitější okamžiky zápasu přišly v 54., resp v 55.minutě. Na 4:4 vyrovnal utěšenou střelou příklepem mladíček Tokoš. A o minutu později bylo ještě veseleji, když střílel Pavel Brus po zemi. 5:4!!! Zvýšit mohl Jelínek, ale ve 100% příležitosti nedal. V 57.minutě vytáhl vynikající zákrok Roman Ciompa. O chvíli později se "ukázal" Köniz, když nevrátily Vítkovicím rozhodčím sražený míček. Ve druhé třetině ve vlastním oslabení se Vítkovice zachovaly sportovně, teď tedy Švýcaři kontrovali takto. Halou se nesl dlouhou chvíli pískot. Rozhodnout mohl Vladař, ale nedal. V 58.minutě chyboval Folta a situaci zachraňoval pouze za cenu hry vysokou holí. Poslední dvě minuty odolávaly Vítkovice drtivému tlaku soupeře v přesilovce 6 na 4. Ale Roman Ciompa už míček za svá záda nepustil!!!

      "Vývoj utkání pro nás byl ten nejhorší, jaký jsme si mohli představit. Neproměnili jsme tři vyložené brejkové příležitosti, kdežto na druhé straně soupeř potrestal jak dvě vyloučení, tak jedinou vážnou šanci ve hře 5 na 5. Důležité pro nás je, že i na této úrovni jsme za takového stavu našli morální síly k tomu, abychom dál hráli se soupeřem vyrovnaný zápas a nakonec jej i gólově otočili." řekl k zápasu trenér Vítkovic Radomír Mrázek.

      Vítkovice dokázaly otočit zápas s Floorballem Köniz z 0:3 na 5:4. Zítra se utká od 17:00 o postup s domácí Erä. Přineseme opět on-line přenos (po třetinách).
      Pokud utkání skončí remízou, rozhodne o postupujícím podle pravidel IFF los!