První vyhrání…

24. září 2008, Lu

Ženy B se rozhodly toto pořekadlo uvést na pravou míru... Osobitý report z premiéry ženského B-týmu.

 

První zápasy týmu se odehrály na palubovce v Kopřivnici v sobotu 20. 9. Po menších přípravách na první utkání (nutnost upravit si dres do požadované podoby a nasměrování některých hráček na tu správnou halu) jsme si vyslechly taktické pokyny pana trenéra Tomáše a nanominovaly jsme se do lajn.

 

Sestava:

Extralajna: Iva, Jana, Monča, Kača, Zuzka

1. lajna: Lůca, Luisa, Eva, Renča, Silva

Golwoman – paní rybářka: Lucifer

 

S vědomím, že v našem týmu nikdo nehraje ve 2. lajně – všechny jsme prostě dobré J, jsme se vrhly do šumperské řežby. Po prvních střídání odpadla počáteční nervozita a po florbalu typického pro druhou ligu – sekec mazec se zrodil výsledek Vítkovice – Šumperk 3:1.

 

Krátká pauza mezi zápasy, rozcvička a hurá na dalšího soupeře. Eagles Orlová se netají postupovými ambicemi a tak nás čekal těžší soupeř než po ránu. Nakonec ale vše bylo jinak. Jana a Iva chytly slinu a sázely do sítě Orlové jeden za druhým. Nádherná spolupráce 1. lajny a beků vyústila v krásný gol Silvy. Bylo na co se koukat. Do zápasu se na pozici beka dostala i naše další posila Markéta. Konečný stav Vítkovice – Eagles Orlová 6:2.

 

Co dodat na závěr? Krásné momenty: Lůca ukázala, že branku lze vsítit i basketbalovým způsobem, maminy ukázaly mladším ročníkům, že se mají ještě co učit a v neposlední řadě se můžeme těšit na další kola, kde paní rybářka po prohrané sázce bude muset vytáhnout ze svého šatníku poslední výstřelek módy a dokázat známý fakt, že sukně sluší opravdu každému. Lucifere, moc se těšíme!