Mustang vydřel čtyři body

29. září 2008, CD

V prvních zápasech nové sezony Mustang obstál dobře. I když v obou zápasech prohrával 0:2, vždy si z utkání nějaké body odnesl. Boj s Vipers vygradoval otočením výsledku ve třetí třetině, s ČSKA se podařilo již pouze vyrovnat.

 

      Oproti minulé sezoně Mustang posílil o Martina Jankulára a Richarda Urbana překvapivě na pozici útočníka, ale bývalý extraligový brankář se zatím kvůli pracovní vytíženosti k týmu nepřipojil. Povinnosti u ženského extraligového týmu budou také značně limitovat loňského nejproduktivnějšího hráče Mustangu Jiřího Veleckého.
      Letos bude Moravskoslezský přebor mužů velmi vyrovnaný. Liga oproti minulým sezonám nemá vyloženého outsidera ani favorita a doznala kromě počtu účastníků, který se snížil na 11, také další změny. A to v hrací době, která je od letoška 3x12 minut čistého času. Všechna utkání budou velmi vyrovnaná, jak o tom svědčí i první odehraný víkend. Mustangové narazili na Vipers Ostrava, se kterými na konci minulé sezony vysoko prohráli a s ambiciózním ČSKA Ostrava.

      Utkání s Vipers nezačalo dobře a po chybách obrany ji soupeř vyhrál 2:0. Ve druhé třetině se podařilo Ondřeji Bojkovi dvěma přesnými ranami vyrovnat, ale poté Petra Mařádka prostřelil po zemi Zmrzlík a Vipers opět vedli. Bojovná třetí třetina vyzněla jasně pro Mustangy. Nejdříve vyrovnal ranou z velké dálky Ondřej Slováček, zanedlouho strhl vedení na vítkovickou stranu Martin Grobelný a další ránu Vipers zasadil Zdeněk Pavlištík. Výsledkem 5:3 i utkání skončilo.

      Utkání s ČSKA mělo podobný průběh. Florbalisté ČSKA šlo brzy do vedení, přičemž první gól vstítili v přesilové hře. Tři vteřiny před první sirénou ale přesilovku využil také Mustang. Dokonce v dvojnásobné převaze úspěšně zakončoval Bojko. Svoji chybu v rozehrávce, po níž padl do Richterovy sítě třetí gól, dokázal Slováček odčinit o několik minut později krásným průnikem a přesnou střelou pod břevno. O pár vteřin pak vyrovnal další nekompromisní ranou Jaromír Veselý. Tvrdé utkání s celkem sedmi vyloučenými hráči pak již branku nepřineslo, i když oba týmy k ní měly velmi blízko. Nicméně body se v tomto případě vcelku po právu dělily.

Foto: Roša