Vítkovice dobyly Chodov

16. listopadu 2008, CD

O poznání suverénněji než Tatran Střešovice si vedli florbalisté Vítkovic při dobývání Chodovské tvrze. Vítězství 7:3 řídil čtyřmi brankami Milan Tomašík.

 

      Vítkovice odcestovaly do Prahy bez Martina Vladaře, ale za to se poprvé v sezoně ve vítkovickém dresu v zápase Fortuna  Extraligy představili uzdravený Michal Hanic a také nová posila z Třince Lukáš Petřík. A oběma vyšel premiérový zápas na jedničku, když se na vítězství svého týmu podíleli každý jednou brankou.

      Tři dny zpátky se proti Chodovu pořádně natrápil mistr ze Střešovic, když utkání otočil ve svůj prospěch až v samotném závěru. Chodovu vedenému dvojicí reprezentačních trenérů akademiků Krejčí-Procházka se nyní postavila čtveřice jejich stříbrných ex-svěřenců ve vítkovickém dresu Jelínek, Tomašík, Hrubý a Brus. Pátý medailista Vladař zůstal doma. Za Chodov opět nastoupil i nejproduktivnějšího hráče uplynulého akademického MS Zozulák.
      V základní sestavě Vítkovic se objevil, i když tentokrát na netradičním postu útočníka, podruhé v sezoně veterán Tomáš Matlenga.

      Jako první se prosadil druhý muž kanadského bodování MS akademiků, vítkovický Milan Tomašík po spolupráci s Brusem. Chodov ale odpověděl v 7.minutě dorážkou Brodíka. Na začátku druhé třetiny se domácí nechali školácky vyloučit na dvě minuty za špatné střídání a tuto chybu potrestal po další spolupráci s Pavlem Brusem Milan Tomašík. Brus jej tentokrát vybídl krásným přesilovkovým pasem. V polovině utkání skompletoval vítkovický snajpr Tomašík hattrick! Tentokrát jej našel Daniel Folta, pro kterého to byla již osmá gólová přihrávka v sezoně. Ve 34.minutě se gólu vehementně dožadoval i nově složený vítkovický útok Hrubý - Hanic - Petřík, ale proti byl skvěle chytající Barák.

      Třetí třetina začala velmi ofenzivně. Již po 25 sekundách se po další Foltově příhře trefil Jan Jelínek. Již za 17 vteřin se skóre měnilo znovu, tentokrát kapituloval vítkovický brankář Michal Sekanina po střele Stavjaníka. Ve 43.minutě se prosadily ale opět Vítkovice. Jelínkovu akci dokončil ex-chodovský Michal Hanic. Velkou vítkovickou ofenzivu přibrzdil faul Tokoše, ale přesilovku domácí nezúročili. Po návratu Tokoše zasadily Vítkovice dvě rychlé rány v 52.minutě a vyhnaly jinak výborného Baráka z branky. Nejprve přidal svoji již čtvrtou branku v utkání Tomašík a za pouhých 16 vteřin potom se poprvné ve vítkovickém dresu trefil také Lukáš Petřík!
      O kosmetickou úpravu skóre se postaral minutu před koncem domácí obránce Brodík. Vítkovice porazily Chodov na "jeho" hřišti (zápas se odehrál v Kunraticích) jasně 7:3 a drží se ve vyrovnaném popředí tabulky Fortuna Extraligy.

      Domácím divákům se vítkovičtí florbalisté představí ještě před MS v nedělním zápase s nováčkem ze Znojma (23.11.2008 v 17:00). Ještě předtím se však utkání v osmifinálovém pohárovém derby s Pepinem (středa 19.11. 19:45, Sareza Hrušovská).