Krásný zápas s lepším koncem pro Brno

25. září 2005, CD

Ani ve 2.kole Fortuna Extraligy se Vítkovicím nepodařilo zvítězit. S ambiciózním Brnem prohrály doma v krásném duelu 4:6.

  Už ve 4.minutě se rozjíždí mašina zvaná "Kadlec" a Marek tahem otevírá skore. Za pár vteřin ale vyrovnává po souhře s Vladařem Tomašík a začíná se znovu. V 6.minutě nabídl faulující Najdekr našim borcům přesilovku. Po několika šancích se nakonec trefil z dálky Brus a Vítkovice vedly. Ještě do třetiny ale fauloval Plaček a také Brno početní převahu využilo. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu 2:2.

  Také vstup do druhé třetiny vyšel lépy Brnu. Schneider se po zahození své šance ještě stačil dobře zorientovat a Krupička po jeho přihrávce opět strhává vedení na stranu hostů. Velký tlak Brna již naštěstí v další branku v Ciompově síti nevyústil. V polovině utkání Vítkovice vyrovnaly hru, pohříchu však ne skore. Zastřeluje se Plaček a zblízka bekhendem Jeĺínek, ale Brno hrozí rychlými brejky. Ve 33.minutě nastřeluje Jan Kadlec tyč. Ve 37.minutě mohlo být vyrovnáno. Hrubý vypíchl míček váhajícímu obránci Brna, předložil jej do obrovské šance Hanicovi, ale ten se do odkryté branky netrefil. Na druhé straně zahodil jistý gól Marek Kadlec. Na konci třetiny ještě své šance neproměnili Lehtinen a Mimra, takže druhou část vyhráli brněnští 1:0.

  V úvodu 3.části se očekával tlak Vítkovic, ale opak byl pravdou. I začátek poslední třetiny se stal kořistí Brna. Už po 22 vteřinách našel zpoza branky Petr Kadlec Schneidera a ten střelou pod břevno z velkého brankoviště nedal Ciompovi vůbec žádnou šanci. Po necelé minutě po kombinaci celého útoku zvýšil Valčík už na hrozivých 2:5 a vypadalo to špatně. Další dvě šance Brna vyrazil Ciompa. Zápas mohl rozhodnout Lukáš Brus v přesilovce při vyloučení Vladaře, ale naštěstí nedal a tak přišel trest. V rozmezí necelé minuty snížili na rozdíl jediné branky krásnou střelou z otočky Hrubý a nečekanou tvrdou bekhendovou střelou z velké dálky Vladař. V tu dobu byly Vítkovice na koni a mohly i vyrovnat, kdyby Topil na poslední chvíli nevyrazil pěknou střelu Hrubého skrytou za brněnského obránce nebo kdyby pěkná střela kapitána Romana Švancera nešla doprostřed branky. V posledních minutách si Vítkovice vynutily velký tlak, Lehtinen, Brus ani Hanic ale míček do branky nedostaly a tak 15 vteřin před koncem do prázdné branky rozhoduje krásný zápas Salát. Vítkovice-Brno 4:6.