Juniorky získaly na domácí hale plných 6bodů a vedou tabulku.

25. ledna 2009, Oliv

V sobotu 24.1. se uskutečnilo další dvojkolo ligy juniorek, tentokráte pořádané na naší domácí městské sportovní hale Dubina. Tým vítkovických juniorek i přes to, že vinou kolize s reprezentačním soustředěním juniorek České republiky a dalším okolnostem hrál v značně oslabeném složení, měl jednoznačně za povinnost své oba zápasy vyhrát a svůj úkol také splnil.

V prvním zápase se juniorky utkaly s Torpedem Havířov. Utkání nebylo příliš vysoké úrovně, Havířov se snažil především o to obdržet co nejméně golů a mladé dorostenky, které dostaly vzhledem k okolnostem v sestavě hodně šancí měly v úvodním zápase přeci jen ještě problém s adaptací na vyšší soutěž. Zápas tak odtáhly zkušené extraligou prověřené hráčky Nikola Černá a Andrea Pastušková a při poměrně jasném průběhu dosáhly juniorky vítězství 7:4.
Ve druhém zápase čekal vítkovické juniorky přeci jen zdatnější a kvalitnější soupeř FBC Lipník. Utkání už tentokrát i dík kvalitnější hře soupeře mělo vyšší úroveň, nicméně průběh byl obdobný jako u zápasu prvního. Vítkovické hráčky si v utkání udržovaly trvale brankový odstup a nakonec i přes závěrečné vzedmutí hráček Lipníka a snížení ve skóre, dovedly zápas v poklidu do vítězného konce v celkovém skore 8:5. Za zmínku stojí opět střelecké představení Nikoly Černé, autorky hattricku a také její spolupráce s nejmladší hráčkou Klárou Kociánovou, která odehrála výborný zápas a v součtu obou utkání se stala vítkovickou nejproduktivnější hráčkou (3+3).
Juniorky si tak připsaly další dvě povinná ligová vítězství, a to především dík celkově zodpovědným výkonům.Na tempu a úrovni hry je však třeba ještě stále vydatně pracovat.

výsledky turnaje:
FBC Pepino Ostrava - Torpedo Pegres Havířov 10 :0
FBS Olomouc - FBC Pitbulky Lipník 2:7
1. SC SSK Vítkovice - Torpedo Pegres Havířov 7:4
FBS Olomouc - FBC Pepino Ostrava 2:9
FBC Pitbulky Lipník - 1. SC SSK Vítkovice 5:8