Junioři v novém roce zlepšili své výkony.

01. února 2009, Radim Ivan

Od nového roku trvá neporazitelnost vítkovických nadějí...

Juniorský tým Vítkovic vstoupil do závěrečné části sezóny ve zlepšené formě a s blížícím se play-off nabírá mužstvo trenéra Deuse ten správný směr. Výsledkem snažení našich mladíků jsou i skalpy silných soupeřů z Boleslavi a Tatranu.

Rok odstartovali mladí rytíři v Hodoníně, kde nedali soupeři sebemenší šanci a nadělili povánoční dárek v podobně výsledku 14:5. V tomto utkání zazářil mladíček Petr Jankulár, který vstřelil úctyhodných sedm gólů, kterými pozdravil reprezentační trenéry, kteří jej povolali na soustředění juniorské reprezentace.

Týden poté čekal mladíky výjezd ze všech nejvzdálenější a nejnepříjemnější. Liberec a Mladou Boleslav poslali ovšem junioři do kolen, pod vedením trenéra Mrázka, celkem přesvědčivě po výsledcích 12:4 a 5:1. Byl to první šestibodový víkend od začátku sezóny.

A junioři nepřestali vítězit ani v posledních dvou zápasech, které odehráli doma se soupeři z Prahy. Tatranu v krásném utkání vrátili ostudnou porážku z prvního utkání (2:10) a zvítězili 8:6. Ve druhém víkendovém utkání přivítali Wizards, kteří dostáli své pověsti a přijeli na zápas pouze v sedmi lidech do pole. Juniorům tak nebránilo nic si zápas užít a vyzkoušet různé herní varianty. Střelecké představení skončilo 20:2.

V posledních dvou dvoukolech čekají mladíky tři velmi těžcí soupeři, kterým se budou snažit oplatit úvodní porážky a to v za dva týdny v Brně a v předposledním domácím utkání s lídrem tabulky s městským rivalem Pepinem. Juniorský tým vyhlásil útok na nejvyšší možný počet bodů, který by měl zajistit co nejlepší pozici do play-off, ve kterém je zřejmě čeká jeden z trojice Boleslav, Brno, Tatran, jelikož vedoucí dvojice Future-Pepino jsou již k nedostižení.

Foto: Roša