Mustang opět urval všechny body!

24. února 2009, CD

Nevídanou formu nabral B-tým Vítkovic, Mustangové. Již druhý turnaj za sebou opanoval oba své zápasy, v tom druhé dominoval dokonce jasně 5:0! Petr Mařádek se vynikajícím výkonem zasloužil o svůj první letošní shot-out.

 

První utkání mělo zvláštní nádech, neboť v dresu Tre Kronor nastoupil také do vítkovické síně slávy čerstvě uvedený Petr Šmerda. Utkání pro něj ale skončilo nešťastně již v polovině zápasu, kdy ďábleské tempo zápasu nevydrželo Šmerdovo stehno.
      Mustang začal výborně a během první třetiny si vybudoval solidní náskok. Nejdříve po několika šancích zasunul Zdeněk Pavlištík míček pohodlně do branky a poté se dvakrát prosadil nejproduktivnější Mustang Tomáš Krásný. Na snížení Bobka ze začátku druhé třetiny reagovali hráči Vítkovic bleskově a Martin Grobelný bez problému přetavil nezištnou Pavlištíkovu přihrávku ve čtvrtý gól. Tříminutový výpadek v rozmezí 21. až 24.minuty stál ale Mustang vedení. Do třetí třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu. Ten ale změnila již v její první minutě krásná kombinace první pětky, na jejímž konci byla přesná střela Ondřeje Bojka z prostoru "mezi kruhy". Tentýž hráč o chvíli později vypracoval gól pro Martina Jankulára a bylo to opět o dvě branky. I když Tři korunky ještě jednou korigovaly, poslední slovo měl minutu před koncem Jaromír Veselý, který stanovil účet utkání na 7:5 pro Mustangy.

      Druhé střetnutí proti oblíbenému soupeři, FbK Eagles Orlová, bylo zřejmě to nejlepší, které kdy Mustangové odehráli. Výsledek 5:0 hovoří za vše, ale k vidění bylo i několik nastřelených brankových konstrukcí, vynikající výkon Petra Mařádka v brance, proměněné trestné střílení, čtyři ubráněná oslabení, přičemž v jednom dokonce skóroval Bojko. Vše ale začala využitá přesilovka, když přihrávku Romana Sladkého přetavil ve vedoucí branku Martin Grobelný již ve 4.minutě zápasu. Druhou branku viděl vítkovický kotel v 19.minutě, kdy vymetl růžek branky Eagles nekompromisně Jaromír Veselý. Za dvě minuty si dvojice Krásný-Bojko ve vlastním oslabení vypracovala hned několik vyložených šancí, přičemž tu poslední již Ondřej Bojko proměnil- 3:0. Orlová se ale do šancí také dostávala, ale co nezblokovala výborná defenziva, pochytal ještě lepší Mařádek. Je třeba zmínit kolektivní výkon všech hráčů, včetně útočníků, kteří opravdu naběhali i směrem dozadu několik dlouhých kilometrů. Ve 30.minutě byl v jasné šanci faulován Martin Lopour a sám postižený nařízené trestné střílení také proměnil. Vše uzavřel svým typickým způsobem Tomáš Krásný, když utekl všemu a všem a svoje sólo zakončil úspěšnou kličkou.

      Mustangové vyhráli poslední čtyři zápasy, v tabulce se vyhoupli ze sestupových vod až na třetí místo! Je ale pravda, že nyní budou kolo stát k dalšímu zápasu nastoupí až začátkem dubna. Nebýt několika spackaných zápasů, které ztratili smolně rozdílem  jediné branky, mohli teď bojovat o špici tabulky, ba i o postup.

Foto: Roša