Junioři bitvu o Ostravu zvládli a poslali vizitku před play-off.

24. února 2009, Radim Ivan

Přinášíme vám report z dalšího ostravského derby, u kterého jsme byli v zápase juniorských týmů obou ostravských družstev. Vítkovičtí mladíci zvítězili 8:6.

 

Tým juniorů nastoupil v pondělní podvečer na domácí palubovku proti odvěkému rivalovi z Pepina. V okleštěné sestavě způsobené zraněním a nemocemi chtěl ukázat, že i přes výkyvy formy v průběhu sezóny, se ním musí počítat do bojů o medaile. Situace před zápasem byla jasná pokud by junioři souboj nezvládli, pak by museli odvracet dotírající Havířov a mohl by je čekat ve čtvrtfinále SSK Future.

Zápas začal před skvělou diváckou kulisou v rychlém tempu. K vidění byli nejen krásné florbalové momenty, ale také zákroky, které občas přesahovali hranici pravidel. Rozhodčí však derby tradičně nechali otevřenější spád, a tak do byl opravdu boj se vším všudy. První z branky se radovali hosté. Když do otevřené obrany vletěl Vojtíšek a rozvlnil síť za brankářem Součkem. Nebyli to však ani dvě minuty a Ogrockého překonal střelou ze strany Petr Jankulár.

Další vývoj byl podobný začátku nepřesnosti na obou stranách, ale i šance. Do několika se dostal i Tokoš, ale v této fázi zápasu mu nepřálo štěstí. V semnácté minutě se dočkal bývalý hráč Pepina, nyní bojujíci pro barvy rytíře Vítka, Martin Michalík, a tak se šlo po jeho gólu z otočky do šaten za stavu 2:1 pro domácí. Po přestáce byl prvním vyloučeným v utkání Pavel Jankulár a hosté toho dokázali využít. Po ose Hanic-Žydel-Polášek zakončoval ze svého typického místa posledně jmenovaný. Vítkovičtí byli touto události zaskočeni a nedokázali uhlídat Poláška hned o dvě minuty později, kdy dokázal skórovat z přečíslení 3 na 1.Na Poláškův druhý gól odpověděl Martin Michalík, který doslova přetlačil v zakončení Žydela, svůj počit oslavil velmi emotivně a tribuně ukázal jaké jsou jeho barvy. Vedení ale netrvalo dlouho, jelikož při vyloučení Matějčíka dokonal hattrick Polášek. To si však nenechal líbit Michalík a také využil přesilovku a dokonal hattrick.

Třetí třetinu začli lépe Vítkovice, několik šancí Tokoše likvidoval Ogrocki. Ujal se až pokus Petra Jankulára, který strhl vedení na domací stranu. Drama nekončilo. Polášek opět rozjásal příznivce žlutých barev. Natrvalo pro domácí strhli vedení v rychlém sledu Pavel Jankulár a Vít Hrubý. Pak se sice ujala teč Robenka, ale i díky početní převaze udrželi domácí okovy zápasu už pevně ve svých rukou, navíc do otevřené branky se konečně trefil Tokoš. Utkání tedy skončilo 8:6.

Vítkovičtí mladíci tak získali velmi důležité tři body do našlapané tabulky a nejvážnějším soupeřem pro play-off se zdají být brněnští Bulldogs. O tom zda se první utkání čtvrtfinále odehraje na Dubině či v Brně rozhodne poslední kolo. Vítkovice čeká Havířov a Brno bude bojovat s Libercem a Mladou Boleslaví.