Startuje play-off, „zcela nová soutěž“!

03. března 2009, CD

Už tuto sobotu vypuknou vyřazovací boje letošního ročníku Fortuna extraligy. V sobotu od 18 a v neděli od 17 hodin přivítají Vítkovičtí na své palubovce tým z Chodova. Rozhodl o tom až poslední hrací den základní části, kdy se čekalo na jednoho z trojlístku Pepina, Liberce a právě pražského Chodova.

 

      První překážkou na cestě za úspěchem jsou Pražané. Nedávný souboj rozhodl až v závěrečných vteřinách dvěma góly Daniel Folta. Dvě trefy v zápase zaznamenal také Tomáš Sladký: "Se soupeřem jsme spokojeni, do Liberce se nám moc nechtělo jezdit a s Chodovem jsme před 14 dny sehráli velmi poučné utkání. Lákavé derby s Pepinem se stále ještě může uskutečnit v semifinále :)"

      V poslední době se o Vítkovicích píše jako o největším adeptu na titul, jako o postrachu soutěže a skoro všechny týmy by se jim nejraději chtěly vyhnout. "Určitě nás to těší, ale máme jasně nastavený směr a přístup. Trenér nás stále drží při zemi, což nám moc pomáhá v koncentraci a soustředěnosti. Na druhou stranu si i sami dokážeme uvědomit, kdy je možné polevit a kdy jdou legrácky stranou. Přesně tato situace nastane už za pár dní a my už odpočítáváme každou minutu do úvodního hvizdu." těší se univerzál Martin Vladař.

      V letošní sezoně chodí na Vítkovice velmi slušné návštěvy. Hlediště městské haly na Dubině je téměř vždy zaplněno. Patrik Suchánek tento divácký zájem vnímá. "Každý tým si musí svých fanoušků nesmírně vážit. Jinak tomu není ani u nás. Před každým zápasem se mrkneme na zaplněnou tribunu a před pokřikem v brance si řekneme, jak moc fanoušků se zase přišlo podívat na naši hru, i tento fakt je pro nás velkou motivací předvádět atraktivní florbal. Myslíme si, že o našeho fanouška je zatím ve všech, i mimoherních, směrech nadstandardně postaráno a věříme, že jim jejich přízeň náležitě oplácíme."

      Natěšená je kompletní vítkovická kabina. Vrchol sezony, play-off, se nezadržitelně blíží. "Nálada je velmi dobrá. Tento týden ještě poctivě potrénujeme, máme také pořád dost času připravit si své hlavy na víkendový svátek. Určitě proběhne nějaké hecování a team-buildingové akce, ale to si zatím necháme pod týmovou pokličkou." směje se obránce Petr Kološ.

      V současném kádru figurují dva hráči, kteří zažili pocit z vítězství mistrovského titulu. V sezónách 95/96, 96/97, 1999/2000 slavil Daniel Folta zlatý úspěch s Vítkovicemi, navrátilec ze Švýcarska Tomáš Sladký pak vloni s týmem SV Wiler-Ersigen.
"Není to pouhá fráze, ten pocit je opravdu neskutečný. Víte, že tím jedním okamžikem skončila celá sezóna, všechna vaše práce se zúročila v obrovský úspěch, protože se stanete mistry ve sportu, kterému obětujete tolik času a sil. Kostky jsou vrženy, teď je jen na nás, zda si dokážeme splnit sen a vrátit zlaté časy zpátky do Ostravy.
      Vítkovice mají letos skvěle fungující tým, velký dík patří také funkcionářům, organizátorům zápasů a i pořadatelské službě! Právě proto, že se na našich výsledcích spolupodílí i řada ostatních lidí včetně skvělých fanoušků, cítíme jako tým velkou zodpovědnost a moc si přejeme společně oslavit mistrovský titul!"
uzavírá Sladký.

A celý vítkovický tým vzkazuje:
      "V sobotu budeme kompletní a stoprocentně připraveni podat více než maximální výkon. Jménem celého našeho týmu bychom chtěli pozvat opravdu všechny naše fanoušky na úvodní zápasy čtvrtfinálové série, bude se na co dívat! Přijďte nás povzbudit, vaši podporu cítíme v každém střídání!"

Foto: Šárka Rojková, Jiří Zerzoň