ČTVRTFINÁLE 1: Vybojovaná výhra

07. března 2009, CD

Rekordní návštěva na MH Dubině viděla lítý boj mezi Vítkovicemi a Chodovem. První vítězství si v sérii připisují Vítkovice po vítězství 7:3!

 

365 fanoušků znamenalo halový rekord na utkání Vítkovic na MH Dubině a rovněž nejvyšší návštěvu ze všech čtyř čtvrtfinálových klání.

      Utkání začalo podle očekávání náporem domácích a Jan Barák se měl v brance Chodova co ohánět. V sedmé minutě už ale nestačil na opakovanou střelu Petra Kološe, který si míček vtipně vyměnil s Tokošem a Vítkovice vedly. Rozbouřená tribuna ale utichla hned vzápětí, neboť ani ne po půl minutě dotlačil míček za Marcela Suchánka Stavjaník. V desáté minutě zazvonil táhlou střelou na tyč Ťopek, ale gólu se domácí dočkali až za další minutu. Zpoza branky našel Vladař Michala Hanice a ten poslal Vítkovice opět do vedení. Možná jeden z klíčových okamžiků prvního čtvrtfinále přišel již ve 14.minutě. V brankovišti hostů s bolestivou grimasou zůstal ležet stavební kámen hostí brankář Jan Barák. Nepěkné zranění ruky jej vyhnalo na střídačku. Do nemocnice se ale Barák nakonec nevydal a do utkání dokonce ještě později zasáhl! Brankářská dvojka Pasecký ale jeho post zastal zdatně a stejně jako jeho předchůdce trápil vítkovické střelce. Chodovští pak dostali výhodu přesilové hry, kterou nejen že nevyužili, ale na jejím sklonku málem i inkasovali. Kološ vyslal krásně do sóla Tokoše, ale Pasecký byl proti změně skóre.

      Na konci první třetiny byl vyloučen hostující Řeřicha a přepůlenou přesilovku Vítkovice využily. Míček šel z hole na hůl po obvodu celé třetiny až k volnému Danielu Foltovi, který prázdnou branku, i když trochu se štěstím, trefil. Vítkovice dostaly další možnost přesilové hry v polovině utkání, ale tentokrát ji nezužitkovaly. Že se hraje play-off dávaly oba týmy znát tvrdší hrou, než je pro ně obvyklé. V 39.minutě využil volnějšího prostoru na brankovišti Šochman a opět snížil. Odpověď měl ale v rukávu Jiří Mojžíšek, kterému na střed nabil Hanic. Tři vteřiny před koncem druhé třetiny si dobrou šanci vypracovala druhá pětka, miček zůstal v malém brankovišti před prázdnou brankou na chvilku osamocený a už už se po něm sápal Petřík. Byl ale faulován a rozhodčí bez váhání nařídili trestné střílení. Do branky Chodova se překvapivě postavil zraněný Jan Barák, ale na rychlé ruce Petra Kološe nestačil. 5:2 pro Vítkovice.

      Do poslední části základní hrací doby vstupili lépe hosté. Marcel Suchánek měl při Vaňáčově střele z velké vzdálenosti nevýhodu zakrytého výhledu a byl z toho nakonec gól v jeho síti. Klid vrátil na domácí hokejky rychlou střelou tahem Lukáš Hrubý po spolupráci s Ťopkem. Ve 49.minutě pohladil svou střelou břevno Sladký, v minutě 53. pak z otočky vybídl ke skórování Martina Tokoše!

      Stav 7:3 se již do konce utkání nezměnil, Vítkovice mají v kapse první dílek skládanky. Druhý mají šanci získat již zítra, tedy v neděli 8.3.2009 v 17 hodin.

Foto: Roša