ČTVRTFINÁLE 2: Zasloužené vítězství 9:2

08. března 2009, CD

Mnohem jistěji si počínali Vítkovičtí v nedělním čtvrtfinále. Chodov přehráli bez větších problémů rozdílem sedmi branek a chybí jim krůček k postupu do semifinále Fortuna Extraligy.

 

      Sobotní rekord v počtu diváků na MH Dubině měl jepičí život. Nedělní čtvrtfinále jej opět přepsalo. Nyní je nejvyšší oficiální návštěva na zápas florbalových Vítkovic na jejich současné domácí hale 380 diváků.

      Zápas roztočily Vítkovice skvěle. Již ve druhé minutě využil dobře sehraného úderu Lukáš Hrubý a ve čtvrté minutě se z prostoru "mezi kruhy" prosadil Jiří Mojžíšek! Strhující vstup do utkání přibrzdilo vyloučení Tokoše a následný přesilovkový gól Šochmana. Výhodu přesilové hry pak dostaly i Vítkovice, ale všichni střelci si vylámali si zuby na Barákovi. Těsně před návratem vyloučeného Podhráského nastřelil bombou Folta jen břevno. Pak se několikrát zastřeloval Ťopek, jednu z jeho střel mající gólové parametry vyrazil Barák maskou. V několika velice slibných pozicích se objevil Tokoš, ale skóre se opět měnilo až po přestávce.

      Střeleckou smůlu nejprve protrhl Karel Ťopek, který pohotově dorazil Petříkovu střelu z dálky. Ve 26.minutě trefil hokejkou nešťastně Vladař protihráče do hlavy a musel si dát pětiminutovou nucenou pauzu. Pouhých šest vteřin po jeho vyloučení ale Petr Kološ vystihl rozehrávku Chodova a naservíroval míček na zlatém podnose Martinu Tokošovi před prázdnou branku. Tohle už nešlo nedat a Vítkovice vedly o tři branky. I nadále domácí pokračovali v aktivním pojetí oslabení, vypracovali si několik šancí, ale mohli i inkasovat. Kološ vyrobil obrovskou hrubku a na Ciompu se řítili hned dva Chodovští, ale vítkovický brankář situaci zvládl perfektně a sklidil ohlušujucí aplaus publika. V 31.minutě byl vyloučen hostující kapitán Dvořák a po dvaceti vteřinách, kdy doběhl Vladařův pětiminutový trest, si zahrály přesilovku opět Vítkovice. Po pěkné přesilovkové kombinaci propustil Dvořáka z trestné lavice Patrik Suchánek. Ve 38.minutě našel zpoza branky Sladký Martina Tokoše a ten se zblízka nemýlil! Po druhé třetině svítilo na světelné tabuli skóre 6:1.

      Na průběhu třetí třetiny se již aktivně nepodílel chodovský brankář Barák, který přenechal své místo Binderovi. Ten se nejdříve blýsknul proti další Foltově dělovce, ale na přesilovkový projektil Milana Tomašíka už byl krátký. Chodov skóroval pouze v přesilovkách. Ťopkův faul potrestal v neděli jediný střelec Pražských Šochman. Za 39 vteřin ale odpověděl za obráncem skrytou střelou Michal Hanic. V 54.minutě bežel sám na Bindera Ťopek, ale nedal. Poslední slovo si vzal domácí kapitán Daniel Folta, který využil perfektní souhry Vladaře s Mojžíškem a jimi nabídnutou gólovkou nepohrdl.

      "Většinu dnešního utkání jsme kontrolovali hru a Chodov nepouštěli do vážnějších šancí. Oproti sobotě jsme zlepšili obranu a hráli ve větší pohodě. Taky bylo dneska vidět, že síla našeho týmu je rozložena do všech útoků a že i třetí lajna umí dávat goly :-)" liboval si po zápase Michal Hanic.

      Vítkovice tentokrát porazily Chodov bez větších problémů jasně 9:2. Příští víkend si tak jedou do Prahy pro třetí postupové vítězství. Třetí zápas se hraje v sobotu v 17:30 pravděpodobně za asistence televizních kamer. Případný čtvrtý zápas pak v neděli v 18 hodin.

Foto: Roša