O víkendu dvakrát proti Boleslavi!

18. března 2009, CD

Už tento víkend startuje semifinále mezi domácími Vítkovicemi a hosty z Mladé Boleslavi. Po hladkém postupu ze čtvrtfinále proti Chodovu se očekává těžší a náročnější série. Hráči mužského áčka popisují atmosféru, která v týmu panuje..

 

Loni se Vítkovičtí potkali s Boleslavi také v semifinále, tehdy ji vyřadili přesvědčivě 3:0 na zápasy. Dá se očekávat podobný průběh i letos?

      "Stát se může cokoliv, samozřejmě chceme vyhrát oba domácí zápasy, ale víme, že to nebude tak jednoduché jako proti Chodovu. Na druhou stranu pokud podáme zodpovědný výkon a odehrajeme zápasy s chutí a maximálním nasazením, pak nás bude horko těžko porážet jakýkoliv soupeř." (Patrik Suchánek)

Jak probíhá týden před touto sérií? Jsou opět zařazeny nějaké speciální stmelovací prvky?

      "Play-off už začalo, přístup a cíle už byly dávno stanoveny. Teď je na každém hráči zvlášť, jak si přizpůsobí poslední dny před bojem o finále. Pro někoho je důležitý spánek, pro někoho striktní dodržení životosprávy, relaxace v bazénu nebo odreagování ve školní lavici :) Všichni se snažíme udělat maximum proto, abychom byli na víkend stoprocentně připraveni a podle posledních zpráv z „kabiny“ tomu tak určitě bude!" (Martin Vladař)

Na úvodní zápasy čtvrtfinále play-off dorazila nadprůměrná návštěva, zaregistrovali jste vzestupnou tendenci v počtu diváků na vaše zápasy?

      "Samozřejmě. Chtěl bych všem divákům poděkovat za atmosféru, kterou nám vytvořili v bojích proti Chodovu, všechny tímto zároveň zvu na naše semifinále. Nikde jinde v Ostravě se semifinále nehraje! Když nám diváci vytvoří pořádnou domácí kulisu, hraje se mnohem lépe a vyburcuje nás to k výkonům na hranici našich možností." (Marcel Suchánek)

      "Jsme nadšeni, kolik diváků si nachází cestu do ochozů slečny Dubiny. Je to pro nás velká čest hrát před takovou návštěvou." (Petr Kološ)

Diváci jsou vtaženi do děje zápasu podle jeho atraktivnosti a průběhu. Pokud je utkání rozhodnuto již po první třetině, dohrává se pak v poklidném tempu a v klidné atmosféře. Jak působí na hráče atmosféra v hale?

      "Zápasy play-off, ať už z tribuny vypadají jakkoliv, jsou velmi vyhecované a psychicky velmi náročné. Správný fanoušek by si měl zápas užit od začátku do konce, pokud je spokojený nebo se mu něco nelíbí, měl by to dát najevo, samozřejmě kultivovaným způsobem. Emoce ke sportu patří a každý sportovec vám potvrdí, že vnímáním hlasité podpory fanoušků se jeho výkon a nasazení stupňuje. My si naše fanoušky nemůžeme vynachválit, proti Boleslavi ale budeme potřebovat vytvořit pekelnou atmosféru, jedině tak nám diváci dodávají sílu a energii. Jsme přece všichni na společné cestě za titulem!" (Tomáš Sladký)

Podobného názoru jsou i další hráči mužského týmu 1. SC WOOW Vítkovice. Martin Tokoš a Jan Jelínek dodávají: "Chtěli bychom předem i zadem poděkovat všem divákům, kteří chodí na naše zápasy a fandí nám, v sobotu jejich podporu budeme potřebovat znovu!"

Semifinále Fortuna Extraligy startuje v sobotu v 18 hodin na MH Dubině!

Druhé semifinále je na programu v neděli v 17 hodin tamtéž.

Přijďte podpořit Vítkovice!!!

Foto: Roša