Florbalová exhibice pobavila náměstí v Ostravě-Porubě

24. května 2009, CD

Florbalové kluby Vítkovic a Pepina se opět po roce spolčily, aby předvedly lidem florbal pod otevřeným nebem.

      Netradičně pod otevřeným nebem, na netradičním povrchu, netradičně se slunečními brýlemi na očích, ale zato s tradiční chutí bojovali florbalisté a florbalistky Vítkovic a Pepina na florbalovém dni v Ostravě-Porubě.

      Celý čtyřsouboj skončil vlastně nerozhodně 2:2. V úvodním utkání porazili mladší žáci Pepina Vítkovice 2:1, poté ovšem nestačili jejich starší kolegové na vrstevníky Vítkovic 4:3. V souboji juniorů byly úspěšnější Vítkovice poměrem 6:5. V "exhi-exhibičním" utkání pak před hlavním soubojem mužů nastoupil výběr tatínků a přátel florbalu proti ženám Vítkovic. Dramatické utkání nakonec rozsekly až nájezdy, ve kterých byl úspěšnější krásnější tým, tedy ženy Vítkovic. Posledním utkání, které bylo bohužel poznamenáno reprezentačním testováním probíhající ve stejnou dobu jako utkání a tak se exhibice nemohla zúčastnit drtivá většina mistrů ČR z Vítkovic, bylo nečekaně dramatické. Pepino v něm pojistilo své vítězství 4:2 až gólem v poslední minutě do prázdné branky.

Hlavní gró celé akce bylo ale splněno do puntíku. Dobrou zábavu podpořilo navíc i sluníčko. Dobrá věc se podařila, florbal opět pobavil Ostravu.